in

Dit is hoeveel CO2 nieuwe auto’s uitstoten

uitstoot CO2 elektrische auto's

Elektrische auto’s zijn een schoon alternatief van de benzineauto, maar CO2-neutraal blijken ze niet te zijn. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe elektrische auto’s is in de eerste helft van 2019 flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Milieu-organisaties vinden dat het overheidsbeleid om het wagenpark te vergroenen faalt.

117 gram CO2 per kilometer

Per gereden kilometer stoot een nieuwe auto dit jaar 117 gram CO2 per kilometer uit. In de eerste helft van vorig jaar was dat nog 112 gram. Ondanks het overheidsbeleid om elektrisch rijden te stimuleren komt er maar geen daling aan de CO2-uitstoot door auto’s.

Allereerst is er de accu die voor vervuiling zorgt, maar ook bij de algehele productie wordt CO2 uitgestoten. Zelfs op de weg zijn elektrische auto’s niet CO2-neutraal. Hoe hoog de uitstoot is, verschilt sterk per land. Het hangt namelijk af van de manier waarop energie wordt opgewekt: duurzaam of niet.

Bekijk ook:
Eerste uitnodigingen vaccinatie de deur uit
Veteran

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoeveel weet jij over swingers?

Twijfel je over de aanwezigheid van psychische klachten?