in

Tinder komt met nieuwe alarmfunctie voor onveilige dates

Tinder, één van de meest gebruikte datingapps, komt met een nieuwe functie. Een functie waarmee je direct hulp in kunt roepen wanneer je date gevaarlijk dreigt te worden. Deze nieuwe functie wordt ingebouwd in de applicatie nadat meerdere mensen slachtoffer werden van mensen die de app misbruiken.

Fotoverificatie

De alarmknop die in een van de meest populaire datingsapps gaat komen is een functie die nog niet lang geleden bedacht werd. Tinder was eigenlijk bezig met het ontwikkelen van een functie met fotoverificatie. Deze vorm van verificatie zorgt ervoor dat Tinder kan laten zien dat je overeenkomt met je profielfoto. Je zult vervolgens ook zien dat je account geverifieerd is met foto. Onder andere valse profielen kunnen op deze manier ontmaskerd worden.

De nieuwe noodfunctie

De nieuwe noodfunctie komt niet uit de lucht vallen. Uit steeds meer landen komen meldingen dat dates niet verlopen zoals zou moeten. Mensen lijken steeds vaker, via Tinder, in de val te worden gelokt. Eerder kwamen soortgelijke meldingen ook bij Grindr vandaan. Zo werden homoseksuele mannen slachtoffer van geweld door afspraakjes met mensen die een ander idee hadden van de afspraak.

Hoe werkt de functie?

Hoe de functie precies gaat werken is nog niet helemaal duidelijk. Het concept van de functie is in ieder geval veel belovend. Wanneer je op de noodknop drukt in de Tinder app zal er automatisch een sms gestuurd worden naar je telefoonnummer. Beantwoord je dit niet? Dan zul je gebeld worden door Tinder. Neem je vervolgens de telefoon ook niet op? Dan wordt er direct contact opgenomen met de nooddiensten.

Bekijk ook:
Nieuwe trouwtrend: een rode loper met afzetpaaltjes

Aparte applicatie benodigd

De functie vereist nog wel wat extra aandacht. Hij werkt namelijk niet zomaar. Je hebt een aparte beveiligingsapplicatie nodig welke binnenkort ook gratis te downloaden zal zijn. In deze aparte app vul je voorafgaand aan een date in waar je afspraak met wie en wanneer. Zijn de hulpdiensten nodig? Dan kan deze informatie direct worden doorgegeven door de medewerker van Tinder aan de hulpdiensten.

Vermoedelijk later dit jaar ook in Nederland & België beschikbaar

Beide nieuwe veiligheidsfuncties zullen allereerst worden uitgerold in Amerika. Daar zullen de apps verder getest en uitgebreid worden. IAC, het bedrijf dat onder andere Tinder heeft gemaakt, is bezig om deze functie later dit jaar ook in andere landen over de hele wereld uit te rollen.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volgens jouw sterrenbeeld passen deze dates het beste bij je!

Komt er een Chucky serie op Netflix?