in ,

Dit zijn de hipste sporten van dit moment

Sporten kent geen tijd, dat is áltijd belangrijk! Maar het blijft voor vele mensen ook áltijd een opgave. Wel gaan, niet gaan… En wat moet je nou precies doen met al die gekke apparaten in de sportschool? Gelukkig is de gym echt niet meer de enige oplossing. 2020 zit vól met hippe, trendy sporten die hartstikke leuk zijn om te volgen!

Zumba

Alweer zomerkriebels? Ga dan lekker dansen op de zomerse hitjes tijdens een zumbales! Het is een bekend fitnessprogramma, gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse dans. Tijdens zumba dans je op vrolijke muziek. Eigenlijk doe je tijdens het dansen oefeningen die hartstikke goed zijn voor je spieren, op up-tempo muziek waardoor je intensief veel calorieën verbrandt. Een perfecte combi van lachen, dansen en sporten.

Squash

Een sport waar je misschien niet meteen aan denkt, is squash. Het is een klassieker, die bijna in elke sporthal wel te vinden is. Het is een bijzonder intensieve sport waar je jezelf volledig in kunt laten gaan. Je kan per beurt reserveren of een abonnement nemen, dus ook erg leuk als uitstapje met je vrienden! Squash is vergelijkbaar met tennis, maar dan zit je in een afgesloten ruimte waar je het balletje slaat op een overliggende muur. Klinkt simpel, maar probeer het eens en je merkt hoe fanatiek je hier van wordt.

Bekijk ook:
Fit worden en afvallen tegelijk? Ga thuis spinnen!

High Intensity Interval Training (HIIT)

Véél verbanden, in een korte tijd! Dat is HIIT. Het is een training waarbij je meestal drie kwartier op muziek oefeningen doet. Meestal heb je maar 20/30 seconden voor een oefening, en ga je dan direct door naar de volgende. Je gaat volledig in het rood en werkt een maximale hartslag op. Het leuke is dat het groepslessen zijn, dus je kan je lekker samen met je vrienden in het zweet werken!

Yoga

Yoga is heeeelemaal hip. Het leert de geest, het gevoel, en het lichaam te beheersen. Vooral onder het leiden van de druk die de maatschappij levert, hebben veel mensen baat bij deze zachte vorm van beweging die goed is voor ontspanning, flexibiliteit en rust. Het leuke is dat er talloze vormen van yoga zijn. Bij de ene vorm zullen mensen bijna in slaap vallen, en bij de andere vorm ben je hartstikke intensief bezig. Bedenk dus zelf waar jouw behoefte ligt.

Aquapole

Aquapole is dé nieuwe sporttrend. Het werd zeven jaar geleden in Italië al uitgevonden, en het is nu een echte sport. Paaldansen in het zwembad zou je het lichaam kunnen geven waar je van droomt, omdat je letterlijk elke spier gebruikt. Het water zorgt voor weerstand, waardoor je eigenlijk krachttraining aan het doen bent. In Nederland bieden steeds meer zwembaden de trainingen aan, dus kijk eens of er al een bij jou in de buurt te vinden is!

Bekijk ook:
Genezen COVID-19 patiënten Zuid-Korea worden opnieuw ziek

Crossfit

Crossfitters worden de atleten van de toekomst genoemd. Wanneer je gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman combineert krijg je crossfit. Crossfit valt als trainingsvorm onder fitness, maar is niet alleen het verbranden van vet of spiermassa opbouwen. Tijdens crossfit training worden er op een hoge intensiteit, functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd.

Bekijk ook:

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0

Wereldberoemd worden? Ontcijfer dit manuscript

Deze kamerplanten kan je niet dood laten gaan!