in

100 km p/u op de snelweg, deze dieren houden je bij

Binnenkort wordt de maximumsnelheid op de snelwegen verlaagt naar 100 kilometer per uur. Dat wordt inhouden dus. Ondertussen kun je rustig genieten van alle flora en fauna dat de omgeving waarin je rijdt te bieden heeft. Sterker nog, er is een kans dat de plaatselijke fauna sneller op zijn bestemming komt dan jij. Er zijn namelijk dieren die in staat zijn om zeer hoge snelheden te halen. Hieronder een aantal verbluffende voorbeelden.

Europese haas (75 km p/u)

Deze haas wordt ook wel de bruine haas genoemd. Door zijn lange poten zijn ze in staat om zeer snel te rennen. Er zijn snelheden tot wel 75 km p/u gemeten. Neem daarbij het feit dat dit beest extreem scherpe bochten kan nemen zonder uit balans te raken. Next level tikkertje spelen voor pro’s dus.

Zeilvis (100 km p/u)

De naam heeft deze vis te danken aan de vin op zijn rug. Deze vis heeft een lange snuit en een gestroomlijnd lichaam waarmee het snelheden kan halen tot wel 100 km p/u. Ze kunnen tot wel 3,5 meter lang worden en lijken erg veel op zwaardvissen. Hier kan geen torpedo tegenop.

Slechtvalk (320 km p/u)

Deze valk komt wereldwijd voor, maar vooral in Europa en Azië jaagt deze snelheidsduivel op alles wat rent en vliegt. Prooien zijn kansloos als deze vogel een duikvlucht inzet, want dan kunnen er snelheden van 320 km p/u gemaakt worden. Dit zijn onvoorstelbare snelheden, probeer jij dat maar eens bij te houden met je karretje.

Bekijk ook:
Moederhond (3) vermoord en tien pups gestolen bij inbraak in Beers

Bulvleermuis (97 km p/u)

Vleermuizen zijn snel en enorm wendbaar. De bulvleermuis heeft het vliegen zo geperfectioneerd dat rondvliegende insecten zijn opgegeten voordat ze kans krijgen om te reageren op dit roofdier. Deze vleermuis maakt perfect gebruik van de wind en anticipeert hierop tijdens het jagen. Hierdoor is hij in staat om snelheden tot wel 97 km p/u te halen. Dat is bloedzuigend snel.

Jachtluipaard (105 km p/u)

Dit dier mag natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. Deze katachtige is bekend om zijn snelheid. Als dit dier achter je aanzit dan maak je geen schijn van kans. In minder dan 3 seconden kan een jachtluipaard versnellen van 0 naar 105 km p/u, ongelofelijk! Hij houdt dit echter maar 60 seconden vol, maar dat is vaak lang genoeg voor een succesvolle jacht.

Spoorwiekgans (142 km p/u)

Een gans in dit lijstje? Jazeker. Deze gans kan snelheden bereiken tot wel 142 km p/u. De spoorwiekgans komt niet in Europa voor, hier zijn de ganzen een stuk slomer. Als je dit type gans in volle glorie wilt aanschouwen dan zal je naar het zuiden van Afrika moeten rijden, ten zuiden van de Sahara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zwangere vrouw terecht ontslagen

Zwangere vrouw terecht ontslagen

Ontsnapte gevangene stuurt kaartje: ‘Groetjes uit Thailand!’