Deze kleding valt onder duurzame bedrijfskleding 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze kleding valt onder duurzame bedrijfskleding

Milieubewust ondernemen wordt steeds belangrijker. Duurzame bedrijfskleding hoort hier ook zeker bij. De textielindustrie is een enorm belastende sector voor het milieu. Door je hier bewust van te zijn en bewuste keuzes te maken, kun je een groot verschil maken. Op die manier draag je met je bedrijf bij aan een betere wereld. En niet alleen voor de wereld is duurzame bedrijfskleding beter. Het kan zelfs bijdragen aan de groei van jouw onderneming. Wil je daarnaast het beheer en bestelproces van duurzame bedrijfskleding helemaal versnellen, dan biedt een Kleding Management Systeem de uitkomst.

Consumenten hechten steeds meer waarde aan bedrijven die duurzaam ondernemen. Door duurzame keuzes te maken, bijvoorbeeld voor de werkkleding, draag je uit dat jouw bedrijf hier bewust mee bezig is. Dat wint vertrouwen en is goed voor de reputatie van jouw onderneming. Maar welke kleding valt onder duurzame bedrijfskleding?

Waar moet je op letten als je duurzame werkkleding zoekt?

Bij het kiezen van duurzame werkkleding komt behoorlijk wat kijken. Duurzaamheid zit niet alleen in het eindproduct, maar moet gedurende de gehele productie in het achterhoofd gehouden worden. Dit begint al bij de keuze voor de juiste vezels voor de stof. Zelfs nadat de kleding in gebruik is genomen speelt de duurzaamheid nog door. Wat doe je bijvoorbeeld als de kleding kapot is? Repareren is in zo’n geval een stuk duurzamer dan weggooien. Om je op weg te helpen zetten we een aantal belangrijke aspecten voor je op een rijtje.

Kies de juiste stof

Als je duurzame bedrijfskleding zoekt, is het allereerst verstandig om te kijken naar het materiaal waar de kleding van gemaakt is. Veelgebruikte materialen, zoals katoen, polyester en acryl, zijn absoluut niet duurzaam. Het is beter om voor kleding te kiezen die gemaakt is van bijvoorbeeld linnen, bamboe, hennep, lyocell/tencel of organisch katoen. Deze stoffen gebruiken bij de groei minder water, minder pesticiden en zijn minder belastend voor het milieu. Ook kleding die is gemaakt van gerecyclede stoffen zijn een duurzame keuze.

Bekijk ook:
Waarom kleine fluctuaties grote gevolgen kunnen hebben voor jouw investeringen

De keuze voor duurzame stoffen is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook zeker voor jouw werknemers. Weefsel waarbij tijdens de productie minder giftige stoffen gebruikt zijn, zijn beter voor je gezondheid. Ook voelen de stoffen vaak prettiger aan en ademen ze beter. Hierdoor zullen de werknemers minder snel gaan zweten en ervaren ze veel meer draagcomfort. Dat zal een positief effect hebben op de productiviteit.

Kijk kritisch naar de leveranciers

Niet alleen de stof waarmee de kleding gemaakt wordt, maar ook de manier waarop de kleding geproduceerd wordt, is belangrijk. Kijk naar de normen en waarden die de leverancier en producent van de kleding naar buiten brengen. Als een bedrijf aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doet, is dat een goede graadmeter. Bekijk ook zeker kritisch of de sociale werkomstandigheden aan jouw eisen voldoen. Soms hebben producenten of leveranciers keurmerken op hun website staan, waar je veel aan kunt aflezen.

Is er een reparatieservice of mogelijkheid tot recyclen?

Werkkleding is gemaakt om langdurig te dragen en moet tegen een stootje kunnen. Toch kan het altijd gebeuren dat er iets kapotgaat. Het is niet duurzaam om de kleding dan meteen weg te gooien. Daarom is het verstandig om te kijken of de leverancier van de bedrijfskleding iets van een reparatieservice of mogelijkheid tot recyclen aanbiedt.

Bekijk ook:
Waarom een zit-sta bureau een slimme keuze is voor jouw werkplek

Deze kleding valt onder duurzame bedrijfskleding 16

Voorbeelden van duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding is steeds meer in opkomst. Er zijn dus ook steeds meer bedrijven die jou graag aan de mooiste duurzame werkkleding helpen. Bij je keuze speelt natuurlijk niet alleen duurzaamheid een rol. Werkkleding moet immers ook aan andere eisen voldoen. Zo moet de kleding voldoende bescherming bieden, moet de kleding bij de stijl van jouw bedrijf passen en moet het comfortabel zitten. Voor dit soort kleding kun je bijvoorbeeld terecht bij HAVEP. Dit merk bestaat al sinds 1865 en is de afgelopen jaren steeds meer gaan inzetten op duurzaamheid. Ook Groenendijk Bedrijfskleding heeft duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan. Hiermee zijn zij een van de koplopers in Nederland. Ook Good Future produceert fair workwear. En dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Als jij jouw onderneming aan het verduurzamen bent, is duurzame bedrijfskleding of een KMS systeem een logische volgende stap. Deze aanpassing kan een groot effect hebben, zowel op het klimaat als op jouw bedrijf. Medewerkers zullen veel waarde hechten aan fijne, comfortabele bedrijfskleding. Als deze ook nog duurzaam is, is dat zeker een groot pluspunt. Ook (potentiële) klanten zullen deze milieubewuste verandering kunnen waarderen. Bedrijfskleding is altijd een goede manier om jouw bedrijf meer bekendheid te geven. Door dit te koppelen aan een duurzame missie, levert dit je nog meer positieve bekendheid op. Ben jij klaar om de volgende stap te zetten? Doe het voor het klimaat én jouw bedrijf.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.