in

Top 5 grootste steden ter wereld

In Nederland hoeven we niet te klagen over ruimtegebrek!

Wat zijn de vijf grootste steden ter wereld? Op basis van het aantal inwoners van alle steden ter wereld geven wij een overzicht!

5. Mexico-Stad

Mexico-Stad is met ruim 21 miljoen inwoners de op vier na grootste stad ter wereld. Mexico-Stad is de hoofdstad van Mexico en tevens de grootste stad van het land en het continent. Het is daarmee ook de grootste Spaanstalige stad ter wereld. Met 21 miljoen inwoners in Mexico-Stad en ruim 126 miljoen inwoners in Mexico, woont ongeveer 17 procent van de Mexicaanse bevolking in de hoofdstad.

4. São Paulo

São Paulo is met een slordige 22 miljoen inwoners de op drie na grootste stad ter wereld. De Braziliaanse stad is de grootste stad van Amerika (zowel Zuid-Amerika als Noord-Amerika) en is tevens de grootste stad van het zuidelijke halfrond. Met 21 miljoen inwoners in São Paulo en ongeveer 210 miljoen inwoners in Brazilië, woont ongeveer 10 procent van de Braziliaanse bevolking in de grootste stad van Amerika.

Bekijk ook:
De krachtigste kaken: dieren waardoor je niet gebeten wilt worden

3. Shanghai

Shanghai is met ruim 26 miljoen inwoners de op 2 na grootste stad ter wereld. Oorspronkelijk was de Chinese stad een klein vissersdorpje, maar de stad groeide in de afgelopen eeuwen uit tot een van de grootste steden ter wereld. Daarnaast staat Shanghai ook bekend om de grootste haven ter wereld en heeft de stad een van de hoogste gebouwen ter wereld: de Shanghai Tower. Met ruim 26 miljoen inwoners in Shanghai en ongeveer 1.4 miljard inwoners in China, woont slecht 2 procent van de Chinese bevolking in de grootste Chinese stad. Probeer dan maar eens voor te stellen hoe groot China wel niet is!

2. Delhi

Delhi is met bijna 30 miljoen inwoners de op één na grootste stad ter wereld. De enorme stad staat in India en is wereldwijd vooral bekend door New Delhi, de hoofdstad van India. New Delhi is een onderdeel van de metropool Delhi. Met bijna 30 miljoen inwoners in Delhi en ongeveer 1.35 miljard inwoners in India, woont een kleine 2 procent van de Indiase bevolking in Delhi.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest gelezen boeken ter wereld

1. Tokyo

Tokyo is met ruim 37 miljoen inwoners de grootste stad ter wereld. De Japanse hoofdstad, waarvan de naam “Oostelijke hoofdstad” betekent, bestaat uit 23 aparte wijken. En met wijken mag je gerust denken aan enorme steden; het zijn grote autonome gemeenten met allemaal hun eigen gemeenteraad en burgemeester. Je kan dus eigenlijk stellen dat Tokyo een kolossale stad is dat uit tientallen steden bestaat. Met ruim 37 miljoen inwoners in Tokyo en ongeveer 126 miljoen inwoners in Japan, woont bijna 30 procent van de Japanse bevolking in de hoofdstad. Dat is bijna een derde van de hele bevolking!

Funfact: Tokyo is wel meer dan 15 keer kleiner dan ons eigen land. In Nederland hoeven we dus nog niet te klagen over ruimtegebrek!

Wil je de geschiedenis zien van de grootste steden ter wereld? In deze YouTube-video wordt het verloop van de inwoneraantallen van alle steden in de periode 1500-2100 in beeld gebracht. Hier kan je dus zien hoe de steden door de tijd heen groeien en er wordt zelfs een projectie gemaakt van de groei in de nabije toekomst. Super interessant!

 

Bekijk ook:
10 Goede voornemens voor 2021

Wil je meer beelden zien van de grootste steden ter wereld? In deze YouTube-video worden de tien grootste steden ter wereld uitgelicht! Zeker het kijken waard:

Bekijk ook:

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
xbox live gold jaarabonnement

Xbox Live Gold jaarabonnementen geschrapt

Leuke weetjes over het menselijk lichaam