Heb jij een eigen website en wil je weten wat linkbuilding is? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we uit wat linkbuilding precies is. Daarnaast worden de voordelen van linkbuilding uitgelegd en geven we ook tips hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan!
Het succes van een website is afhankelijk van meerdere factoren, maar de vindbaarheid in de zoekmachines – zoals Google – speelt daar zeker een belangrijke rol bij. Of je website veel verkeer binnenhaalt via een zoekmachine wordt ook weer bepaald door meerdere variabelen. Zo moet de website zelf goed in orde zijn, daarnaast is een goede SEO strategie niet onbelangrijk en ook SEA kan voor veel verkeer zorgen. Ook linkbuilding is zeer belangrijk voor een goede positie in de zoekmachines, maar wat is dit eigenlijk?
Wat is linkbuilding?
De term linkbuilding zegt het al een beetje, maar hierbij is het de bedoeling dat andere externe websites een link naar jouw website plaatsen. Dat is niet onbelangrijk, want Google – en andere zoekmachines – hechten hier veel waarde aan. Als er op veel andere websites links naar jouw website staan, dan wordt jouw website beter beoordeeld. En dat levert weer een betere positie in de zoekresultaten op. Een betere positie resulteert vaak weer in meer bezoekers, en met meer bezoekers kan je weer een hogere omzet maken!
Hoe ga je aan de slag met linkbuilding?
Linkbuilding speelt dus een belangrijke rol bij de positie van websites in zoekmachines. Voor elke website is het dus aan te raden om hiermee aan de slag te gaan, maar hoe ga je nou met linkbuilding aan de slag?
Tip 1: Schakel een professional in
Eerlijk is eerlijk, linkbuilding is niet iets wat je zo maar even doet. Tenminste, als je het goed wilt doen. Heb je hier zelf geen tijd voor en beschik je ook niet over de juiste kennis en vaardigheden? Dan is het wellicht een beter idee om een specialist in te schakelen. Zo kan je bijvoorbeeld linkbuilding uitbesteden bij LEQUAL, en dan wordt alles voor je gedaan.
Tip 2: Zelf backlinks maken
Het maken van backlinks hoeft niet moeilijk te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld zelf op een simpele manier naar je website linken door gebruik te maken van sociale media of een blog. Zoekmachines schatten de waarde van deze links echter niet heel hoog in. Al is iets beter dan niets!
Tip 3: Backlinks regelen bij andere websites
Je kan ook actief aan andere websites vragen of ze een link naar jouw website willen plaatsen. Dat klinkt heel makkelijk, maar in de praktijk is het wat moeilijker. Veel websites doen dit namelijk niet zo maar, en zullen hier regelmatig iets voor terug willen hebben.
Tip 4: Bijzondere content creëren waarmee je backlinks krijgt
Je kan ook indirect opzoek gaan naar backlinks naar je website. Dat kan je doen door bijzondere en nieuwswaardige content te posten op je website. Denk bijvoorbeeld aan de resultaten van een interessant onderzoek of een mooie infographic. Andere websites kunnen dit weer posten op hun website, en dan jouw website vernoemen als bronvermelding. Zo wordt bijvoorbeeld de website van Maurice de Hond vaak genoemd als hij weer een peiling heeft gedaan.
Plaats een reactie