in

Deze grappige opblaasbare e-bike neem je overal mee naa

De opblaasbare e-bike weegt maar 5,5 kilo en past in een rugzak

Opzoek naar een e-bike die je gemakkelijk en overal mee naartoe kunt nemen? Binnenkort wordt het de realiteit. Japanse onderzoekers hebben namelijk een opblaasbare e-bike ontwikkeld die maar 5,5 kilo weegt en in een rugzak past.

De opblaasbare e-bike draagt de naam Poimo (POrtable and Inflatable MObility) met zich mee en is van klein formaat. De e-bike beschikt over een frame die is gemaakt van synthetische rubber en is hierdoor eenvoudig op te vouwen tot een klein pakketje. Ook is de Poimo binnen een minuut opgeblazen.

Grappig maar lomp ontwerp

De fiets is geschikt voor één persoon, de onderzoekers hebben de Poimo door meerdere mensen laten testen in Japan. Reacties hierop waren positief, zo rijdt de e-bike stabiel en vonden de gebruikers het leuk om erop te rijden. Toch ziet het ontwerp er wel een beetje lomp uit en is het maar de vraag of het een e-bike of e-scooter zal doen vervangen.

Bekijk ook:
Galaxy S21 is te gebruiken als autosleutel

Niet toegestaan op de Nederlandse wegen

De actieradius en maximum snelheid van de e-bike zijn nog niet niet bekend. Toch lijkt het erop dat de Poimo niet zo makkelijk in Nederland de weg op mag zoals een e-bike. Het voertuig beschikt namelijk niet over trapondersteuning maar over een elektrische gashendel, net zoals bij brommers. Daarnaast is de Nederlandse wetgeving ook voorzichtig op het gebied van toelating van elektrische voertuigen sinds het incident met een Swift in Oss in 2018.

De Poimo is nog in ontwikkelfase, het is nog niet bekend wanneer het voertuig op de Japanse markt komt.

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vijf ideeën om jouw huis op te knappen

Je mag 1 serie per jaar redden, de rest wordt voor altijd vernietigd – Welke serie kies jij?