Google Trends is een ideale graadmeter om na te gaan hoe trending cryptomunten zijn. De dienst identificeert automatisch trends, zowel binnen de eigen landsgrenzen als wereldwijd. Op basis van de gegevens van 2021 gingen wij na welke cryptomunten vorig jaar trending waren. Opmerkelijk: dit lijstje wijkt sterk af van het lijstje dat we vorig jaar maakten. Toen waren onder meer Ethereum, Binance Coin en Chainlink trending.
Nuls (NULS)
Lange tijd leek men in Nederland totaal niet van Nuls te hebben gehoord, maar sinds het laatste kwartaal van vorig jaar is Nuls crypto helemaal trending in ons land. Google Trends plaatst het dan ook tussen de snelste stijgers van 2021. De interesse in de munt is eind vorig jaar met maar liefst factor honderd toegenomen.
Nuls is een revolutionaire munt die een oplossing wil bieden voor de problemen waar de hedendaagse blockchains tegenaan lopen. Het focust sterk op een modulair ontwerp van de blockchain, de verbetering van de schaalbaarheid ervan en een hogere mate van veiligheid. De groeiende interesse in de munt laat zich vooralsnog niet vertalen in fel stijgende koerswaarden. Met een actuele koers van ongeveer 0,34 euro is de piek van 2018 – toen de koerswaarde meer dan 6 euro bedroeg – wel heel veraf.
Shiba Inu (SHIB)
Ook tot de snelle steigers gerekend, is de munt Shiba Inu (SHIB). Het is een munt die belooft een alternatief te zijn voor Dogecoin. De cryptomunt werd in 2021 razend populair, niet toevallig in een periode waarin Elon Musk en Dogecoin vaak in het nieuws verschenen. Deze ERC20-token is gebaseerd op de blockchain van Ethereum en liet zich inspireren op de hond van Elon Musk, een shiba inu.
Vorig jaar werden er heel wat mensen rijk toen de munt op korte tijd met meer dan 10.000% aan waarde won. De koerswaarde ervan is intussen al even aan het dalen en ligt nu ongeveer vier keer lager dan in oktober 2021. Toch blijft de interesse in de munt volgens Google Trends erg groot.
Holochain (HOT)
De cryptomunt Holochain, ook wel eens Holo (HOT) genoemd, wil de vervanger van de blockchain zijn. Volgens de oprichters loopt de klassieke blockchain namelijk op zijn eind, omdat veel projecten vroeg of laat tegen schaalbaarheidsproblemen zullen aanlopen. Daarom hebben ze een ander soort consensusmechanisme, het mechanisme dat nodig is om transacties te verwerken, bedacht. Het biedt meteen ook een platform om decentrale applicaties (dApps) te bouwen en het maakt het mogelijk om ‘eigen' chains uit te geven. Google wijst op een groeiende interesse in de munt. Zoekmachinegebruikers zijn daarbij sterk geïnteresseerd in de koersverwachtingen, wat aantoont dat veel mensen in de munt hebben geïnvesteerd of overwegen om dat te doen.
VeChain (VET)
VeChain is in 2015 opgericht en focuste aanvankelijk sterk op supply chain management. Door gebruik te maken van de blockchaintechnologie had men een tracering- en anti-vervalsingssysteem uitgedokterd. In combinatie met slimme tracingchips konden logistieke bedrijven op 100% betrouwbare data rekenen. Intussen is het uitgegroeid tot een betrouwbaar ecosysteem voor transparante informatiestromen en werkt het samen met grote bedrijven als Walmart China, BMW Group en Shanghai Gas. Niet alleen in ons land is de interesse in deze cryptomunt erg groot, maar ook in andere Europese landen is dat het geval.
Plaats een reactie