België plaatst zich als eerste voor het EK na een verpletterende 9-0 12
Saved Read later
Deel dit bericht

België plaatst zich als eerste voor het EK na een verpletterende 9-0

In een goedgevuld Koning Boudewijnstadion verwenden de Belgische spelers hun fans met een heus doelpuntenfestival. Tijdens de zevende kwalificatiewedstrijd in groep I speelden de Rode Duivels voetbaldwerg San Marino met een klinkende 9-0 overwinning naar huis. Daarmee is België als eerste geplaatst voor EURO 2020. Het record van grootste zege ooit hebben ze op een haar na gemist, maar dat kon de pret niet bederven.

6 goals in de eerste helft

De Rode Duivels beloofden goals, en dat is exact wat ze de fans hebben gegeven. Het was wachten op het eerste doelpunt. De 0-0 bleef immers 28 minuten lang op het scorebord staan en daar zat Simone Benedettini voor iets tussen. De San Marinese vervangingsdoelman stond vanaf de 1ste minuut in een schietkraam maar de Rode Duivels konden hem aanvankelijk moeilijk passeren. Na 28 minuten was het dan eindelijk zover. Een vlijmscherpe assist van Youri Tielemans, binnengetrapt door Romelu Lukaku die daarmee zijn 50ste doelpunt voor de Rode Duivels tegen de netten duwde. En een dikke tien minuten later scoorde hij ook nummer 51! De Belgen gingen daarna helemaal los en lieten het publiek genieten van een heuse doelpuntenkermis. Naast Lukaku scoorden ook Nacer Chadli, Cristian Brolli (owngoal), Toby Alderweireld en Youri Tielemans. Bij de rust was de klus al geklaard en stond er een schitterende 6-0 te pronken op het scorebord.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde voetballers

Jacht op de 10 goals

In de 2de helft gingen de Belgen op jacht naar hun record. 10 goals wilden ze tegen de netten, want 10 tegen 0, dat deden ze nog nooit. In de 79ste minuut trapte de pas ingevallen Christian Benteke de 7-0 in doel, en toen ook Yari Verschaeren en Timothy Castagne scoorden, stond de gretigheid op de Duivelse gezichten af te lezen. Aan inzet, gedrevenheid en kansen geen gebrek, maar helaas voor de Belgen lukte het net niet. Gelukkig kon dat de sfeer niet drukken want het ticket voor het EK is wel binnen!