in

Piet Paulusma stopt per 30 december bij SBS

Geniet dus nog even van de laatste paar keer “oant moarn”

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen. Piet Paulusma gaat stoppen als weerman, althans bij SBS. Piet heeft een lange carrière als weerman gehad en daarom kijken wij hier natuurlijk even op terug.

Omrop Fryslân & RTV Noord

In 1985 begint Piet, nadat hij verschillende managementfuncties heeft gehad bij onder andere de PTT, als weerman. Hij presenteert dagelijks het weer op zowel radio als televisie voor de regionale Friese zender. Later komt daar ook belangstelling bij van de Groningse zender RTV Noord. Piet presenteert hier het weer alleen op de radio.

SBS

Sinds september 1996 is Piet actief als weerman voor SBS6. Met zijn eigen programma, Piets weer, brengt Piet het weer op een bijzondere en leuke manier. Iedere dag is Piet weer op een andere plaats in het land te vinden om, naast het weerbericht te presenteren, ook een stukje promotie te verzorgen. Het weerbericht van Piet was in eerste instantie onderdeel van het Hart van Nederland team. Doordat Piet zo populair werd, werd besloten hem een eigen televisieprogramma te geven.

Populariteit

Hoe Paulusma omgaat met deze populariteit is nooit geheel duidelijk geworden. Wel gaf hij in de zomer van 2016 aan dat hij iedere dag tegen de honderd uitnodigingen krijgt voor evenementen. Iets wat natuurlijk voor aardig wat stress kan zorgen, je wil je kijkers natuurlijk ook niet teleurstellen.

Bekijk ook:
Kim Kardashian en Kanye West dreigen met schadeclaim tegen ex-bodyguard

Laatste uitzending

Op 30 december is het dan zover. Piet zal dan zijn allerlaatste weerbericht presenteren bij SBS. Het is nog even de vraag of het dan ook de allerlaatste uitzending op televisie gaat worden. Op dit moment is Omroep Max nog bezig om de 62-jarige Fries aan zich te binden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Staatsloterij winnaars zijn nog niet gevonden

Monica Geuze geeft zichzelf bloot in eigen tijdschrift