Als je een beetje social media minded bent, zal het je niet zijn ontgaan. Famke Louise poste afgelopen woensdag namelijk een gewaagd fotootje op haar Insta account. Naast de vele haat reacties die de zangeres kreeg van haar ruim 900.000 volgers, gebruikte ze er ook nog wat opvallende hashtags bij. Ze plaatste de foto ongegeneerd met hashtags zoals #animalrescue, #animallover en veganfortheanimals. Tja, een beetje tegenstrijdig als je “welk bontje past bij mij” gebruikt als veelzeggende titel. Foei Famke!
Jacka met bontkraag
De betreffende foto werd genomen tijdens een nogal sfeerloos ogende buitenlandse kofferbak verkoop. Alleen lagen de honderden bontjassen hier verspreid op de grond. Te zien is hoe Famke Louise selectief door de rijen met bontjes loopt. Ze heeft het duidelijk moeilijk met de keuze. Volgers laten dan ook niet veel van haar heel. Naast de vele boze reacties kozen ook veel fans het hazenpad.
De foto en de bijbehorende ophef, was “goed” genoeg om in Google Trends te verschijnen. De post was dan ook het gesprek van de dag, terwijl deze slechts enkele minuten online heeft gestaan. De schokkende foto en de inkoop van bont zou nodig zijn geweest voor haar kledinglijn.
Onderdeel van de kledinglijn
FL by Famke Louise wordt vandaag gepresenteerd. Een fout van een dom b(l)ontje gaat in deze niet op, gezien ze hartstikke brunette is. Een publiciteitsstunt dan misschien? Videoland maakt namelijk een documentaire over haar kledinglijn genaamd “Jacka met bontkraag”. Een andere reden kunnen we echt niet bedenken.
And the award for Dom Blontje 2019 goes to….
Inderdaad. Afgelopen november werd Famke door de Bont voor Dieren genomineerd voor de prijs. Ze wilde de prijs echter niet in ontvangst nemen. De Bont voor Dieren vond de zangeres die zich graag in konijntjes, wasbeertjes en vossenbontjes steekt, niet écht een goed voorbeeld voor de jeugdige volgers. En daar kunnen ze nog wel eens gelijk in hebben. Famke Louise draagt niet alleen graag bont, ze zingt er ook nog eens over. Een carrière ambiëren als Bont Girl kan anno 2020 écht niet meer als je het ons vraagt.
Bont moet blijven