in

OMGOMG sadsad

Britten woedend om Megxit

Een woordvoerder van het Britse Koningshuis liet weten dat de Koninklijke familie ‘teleurgesteld’ is vanwege het besluit van Harry en Meghan. Dat klinkt nogal tam maar kenners van de etiquette wijzen er op dat een dergelijk woord zeer ongebruikelijk en heftig is wanneer het gaat om familieleden. Insiders beweren dat vader Charles en broer William woedend zijn. Dat is vooral veroorzaakt, omdat het besluit van Harry en Meghan zonder enig overleg is genomen.

Zelfs de koningin moest via de televisie vernemen wat haar kleinzoon en zijn vrouw van plan zijn. Die plannen zijn ook beslist niet mis: het stel wil onder een aantal van de verantwoordelijkheden uit die ze hebben als leden van de Koninklijke familie. Ook willen ze een deel van het jaar in Canada wonen. Dit besluit is slechts vergelijkbaar met het aftreden van Edward VII in 1936. Hij deed dit om te trouwen met een gescheiden vrouw en gaf zo zijn persoonlijke belangen voorrang boven Koninklijke plicht.

Oneerlijk en ondankbaar

Het nieuws is ook bij het Britse volk als een bom ingeslagen. De algemene mening lijkt te zijn dat de burgers het gevoel hebben dat Harry en Meghan de rest van de familie een mes in de rug hebben gestoken. Vooral het feit dat zelfs de koningin niet was ingelicht, wordt oneerlijk en achterbaks genoemd. Uiteraard speelt ook geld hier een rol. De bruiloft, het huis, het kantoor en het personeel is allemaal voor ze betaald en wat willen ze nu nog meer?

Bekijk ook:
Coen Swijnenberg weer te horen op Radio 538

Dat beeld wordt nog versterkt door de berichtgeving in de kranten. Zo zou het paar tijdens de periode dat ze in Canada gaan wonen over dezelfde bescherming willen kunnen beschikken als momenteel het geval is. Ook zouden het huis dat speciaal voor hen is verbouwd voor £ 2,4 miljoen het liefst willen houden hoewel dat in het bezit is van de familie. Wie dan voor het onderhoud moet zorgen is onbekend. Het zijn dit soort onduidelijkheden en de schijnbare zekerheid van het stel dat alles voor hen zal worden geregeld dat tot verontwaardiging onder het publiek heeft geleid.

Crises voor de Britse Koninklijke Familie

Het waren al moeilijke tijden voor de Britse koningin, die op een eerbiedwaardige leeftijd van 93 jaar nog steeds aan het hoofd staat van de Koninklijke familie in Het Verenigd Koninkrijk. Haar zoon, prins Andrew, is verwikkeld in een affaire waar het draait om seks met minderjarige meisjes. Die onverkwikkelijke zaak leidde er al toe dat menigeen zich afvroeg of het voor de koningin aanleiding zou zijn om af te treden en de troon over te geven aan Charles, die inmiddels ook al 71 is. Deze nieuwe klap zal ongetwijfeld leiden tot de grootste crisis sinds de dood van prinses Diana in 1996. Het verschil met die periode is echter dat destijds ook koningin Elizabeth als een van de boosdoeners werd gezien. Momenteel lijken de burgers vooral medelijden met haar te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe kom je van de hik af?

Wie is de Mol? Doe mee én win!