in

BN’er (weer) aan de slag in ziekenhuis met corona patiënten

Marga Bult pikt oude beroep als verpleegkundige op

In plaats van de Social Media vol te plempen met berichtjes over hoe erg men de corona uitbraak wel niet vindt heeft Marga Bult, de zangeres die vooral bekend is uit de tijd dat zij in het meidengroepje Babe actief was, de daad bij het woord gevoegd. Ze is als verpleegkundige aan de slag gegaan in het ziekenhuis in Uden. Bult haalde in het verleden haar diploma als verpleegkundige en werkte acht jaar in de zorg.

“Best spannend”

Op 19 maart meldde de inmiddels 63-jarige zangeres op Twitter dat zij na een stevige intake weer aan de slag mag als verpleegkundige. Daarmee is zij een van de weinige bekende Nederlanders die daadwerkelijk de handen uit de mouwen steekt om door corona getroffen landgenoten te helpen. Bult geeft aan het “Allemaal best spannend” te vinden om weer in haar oude werkveld bij te springen. Als gevolg van de kabinetsmaatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus zijn optredens van artiesten voor het overgrote deel geannuleerd of uitgesteld.

Tekort zorgpersoneel dreigt

Het initiatief van de blonde zangeres kwam na de oproep van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om extra handen aan het bed te krijgen. De uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat het aantal met COVID-19 besmette patiënten dermate groot is geworden dat een tekort aan zorgpersoneel aan het ontstaan is.

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0

4 bizarre dingen die ze in China eten

Het leven van een meesterklungel: Leonardo da Vinci