in

Wat weten we tot nu toe over de Britse variant van het coronavirus?

Is het echt besmettelijker?

wat weten we over de britse variant coronavirus

Het lijkt wel of de wereld in rep en roer is sinds er een Britse variant van het coronavirus is. Vele landen gingen op slot voor Britse reizigers en Nederlanders konden tijdelijk niet meer terugkeren naar huis. Wat maakt de Britse variant zo gevaarlijk? Wat weten we tot nu toe over de Britse variant van het coronavirus?

Besmettelijkheid Britse variant coronavirus

Waar er in het begin werd gezegd dat kinderen bijna geen rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus, is dat bij de Britse variant van het coronavirus niet het geval. De eerste resultaten van een Brits onderzoek geven aan dat het virus juist sneller blijkt te verspreiden onder jongeren onder de 20 jaar, en dan met name onder middelbare scholieren. Het is nog niet zeker of deze resultaten te vertrouwen zijn aangezien het onderzoek werd gedaan toen de scholen nog open waren en er vooral voor volwassenen maatregelen golden.

Bekijk ook:
Nog meer rellen op komst in de dagen vóór inhuldiging Joe Biden

De reproductiefactor – hetgeen wat aangeeft hoeveel mensen er besmet worden door één persoon die heft virus heeft – ligt bij de Britse variant met een factor 0,4 tot 0,7 hoger. Het lijkt er dus op dat de Britse variant besmettelijker is, en geen onderscheid maakt in leeftijd.

Maakt de Britse variant je zieker?

De hoeveelheid virus zou hoger liggen bij besmette mensen met de Britse variant. Hierdoor kan ook het aantal klachten hoger liggen. Het valt vooral op dat ook kinderen meer klachten hebben. De analyses tot nu toe laten echter niet zien dat kinderen ook zieker worden. Er gaan op dit moment berichten rond in het Verenigd Koninkrijk dat hele kinderafdelingen vol zouden liggen met COVID-patiënten. Dit is echter niet het geval. De afdelingen liggen net zo vol als ze meestal zijn in de winter en van een corona-piek is dus geen sprake op de kinderafdelingen.

Britse variant coronavirus in Nederland

De Britse variant van het coronavirus is ook in Nederland aangetroffen. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft daarom op Oudjaarsdag een advies gegeven om kinderen onder de 12 jaar met klachten ook te laten testen. Door ook meer bij kinderen te testen willen ze de verspreiding in Nederland beter volgen. De scholen zijn voorlopig tot 19 januari nog gesloten. Het is nog maar de vraag wat er daarna zal gebeuren.

Bekijk ook:
Avondklok in Nederland een serieuze optie voor het kabinet

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nederlandse film Chinese bioscopen

Nederlandse film in Chinese bioscopen te zien

greta thunberg 18 jaar

Greta Thunberg wordt 18 jaar