in

Wat is een bombrief en hoe ziet het eruit?

Er is op vrijdag 10 januari voor de achtste keer een bombrief aangetroffen, deze keer in een postsorteercentrum aan de Australiëhavenweg in Amerstam. De brief is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt. De recherche neemt de vondst mee in het onderzoeken naar de eerder verzonden brieven.

De afgelopen weken was het regelmatig in het nieuws: bombrieven worden naar verschillende bedrijven gestuurd. Maar wat is een bombrief nou eigenlijk precies en hoe ziet het eruit?

Terrorismemiddel

Een bombrief ziet eruit als een regulier poststuk. Dit kan een brief zijn, maar ook een pakketje. Het wordt gewoon via de post verstuurd. De bedoeling is dat het pakketje direct na het openen explodeert. Degene die dit openmaakt heeft een grote kans dat hij of zij zwaargewond raakt of zelf overlijdt. Het is een gevaarlijk terrorismemiddel.

Politie deelt foto’s ter waarschuwing

Ter waarschuwing heeft de politie een foto naar buiten gebracht waarop te zien is hoe je een bombrief kunt herkennen. De bombrieven die recent geleden zijn verstuurd waren brieven met een verdikking. De naam, het adres en het logo van het incassobureau CIB zijn niet zelf op de envelop gedrukt, maar op een sticker op de envelop. Er wordt oplettendheid gevraagd en gewaarschuwd voor dit soort brieven. Bij het aantreffen van een verdachte brief of pakketje, is het van belang hem níet te openen maar direct 112 te bellen.

 

Veteran

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zangeres Adele herken je niet meer terug

Wat is chiptuning? Inclusief de voordelen!