Voor honderden euro's opgelicht: Hoe werken cashtraps precies? 12
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Voor honderden euro’s opgelicht: Hoe werken cashtraps precies?

In een opmerkelijke rechtszaak wordt momenteel een 39-jarige man uit Roemenië vervolgd voor het doortrapt installeren van cashtraps bij pinautomaten. Deze sluwe praktijken zouden hem naar verluidt een aanzienlijk bedrag van ongeveer 600 euro hebben opgeleverd.

Wat begon als een ogenschijnlijk onschuldige handeling, heeft echter verregaande gevolgen gehad voor zowel de financiële stabiliteit van individuen als het gevoel van veiligheid binnen de lokale gemeenschap.

Deze innovatieve en onrechtmatige tactiek van de verdachte heeft niet alleen geleid tot de oplichting van een aantal slachtoffers, maar heeft ook een golf van onrust en bezorgdheid teweeggebracht in de omgeving.

Maar hoe werkt deze vorm van oplichting eigenlijk? En waarom wordt het ook wel een ‘cashtrap’ genoemd?

Een sluwe methode van misleiding

Cashtraps zijn niet zomaar metalen plaatjes; ze zijn de moderne sluwe valstrikken van de financiële fraude. Deze kleine, onopvallende accessoires worden voor de geldmond van pinautomaten geplakt, waardoor het gepinde geld onbereikbaar wordt zodra dit wordt uitgegeven door de automaat.

Terwijl degene die het bedrag heeft gepind vaak wanhopig probeert het geld uit de automaat te halen, wacht de fraudeur geduldig op het juiste moment om terug te keren en het geplaatste plaatje met de buit weg te nemen. Met name de ogenschijnlijke onopvallendheid van deze apparaten draagt bij aan de geraffineerde aard van deze criminele tactiek.

Het ingenieuze plan van de dader kwam aan het licht dankzij oplettendheid van Geldmaat, het bedrijf achter de geldautomaten. Het was echter pas nadat pinautomaten in storing sprongen door de aangebrachte plaatjes, dat Geldmaat de omvang van het probleem ontdekte.

Eind september werd de 39-jarige man uit Roemenië in Rotterdam dan eindelijk op heterdaad betrapt. Verbluffend genoeg had hij al vijf keer toegeslagen op het Kerkplein in het centrum van Den Haag, zo bleek uit nauwkeurig onderzoek en camerabeelden.

Na zijn arrestatie gaf de verdachte toe dat hij minstens tien keer betrokken was geweest bij het plaatsen van deze zogenaamde cashtraps in het centrum van Den Haag, waarbij hij een bedrag van ongeveer 600 euro buitmaakte.

Gevoel van onrust

De ontdekking van deze cashtraps veroorzaakte niet alleen voor een vervelende dag voor de slachtoffers, maar ook een deuk in het vertrouwen. Mensen werden geconfronteerd met het feit dat hun normaal veilige handeling van geld pinnen plotseling risicovol was geworden. De lokale media besteedden uitgebreid aandacht aan de kwestie en riepen op tot waakzaamheid bij pinautomaten om verdere slachtoffers te voorkomen.

Conclusie: Een forse strafeis voor mobiel banditisme

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de verdachte van mobiel banditisme, een strafverzwarende omstandigheid waarbij criminelen herhaaldelijk soortgelijke misdrijven plegen op verschillende plaatsen om aan de aandacht van wetshandhavers te ontsnappen.

De officier van justitie eist een gevangenisstraf van 18 maanden voor de verdachte. Over twee weken zal de rechter uitspraak doen, hopelijk gerechtigheid brengend voor de slachtoffers van deze ingenieuze pinautomaatoplichting.

Poll Hoe vaak gebruik jij nog contant geld?

Altijd15%
Regelmatig25%
Bijna nooit55%
Nooit5%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

471

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.