in

Volledig vuurwerkverbod voor Rotterdam

Er zijn nog twijfels over een landelijk vuurwerverbod, maar Rotterdam zal komende jaarwisseling in ieder geval de eerste grote stad zijn waar vuurwerk volledig verboden is. 

In Oktober besloot Apeldoorn als eerste Nederlandse gemeente om vanaf de volgende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod in te zetten. De VVD in Rotterdam is nu ook voor het vuurwerkverbod, en dat maakt dat de gemeenteraad voor het eerst in de meerderheid eens is in deze vuurwerkdiscussie. Dit maakt dat Rotterdam nu het voorbeeld van Apeldoorn volgt. Naast Rotterdam dringen ook Den Haag, Amsterdam en Utrecht al langer aan bij de landelijke politiek om met maatregelen te komen tegen de steeds groter wordende overlast.

De aanleiding voor dit besluit zijn de vele incidenten en het geweld dat plaatsvond bij de jaarwisseling. Vuurwerk zou té veel overlast en verwondingen veroorzaken. Ter compensatie stelt de VVD-afdeling als voorwaarde dat er geld wordt vrijgesteld voor professionele vuurwerkshows in elke wijk van Rotterdam.

Update 31-1-2020

Vuurwerkverbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

Een Reactie

Plaats een reactie
  1. Wordt lastig als er geen landelijk verkoopverbod is.
    Het wordt ook druk als je iedere overtreder beboet.

    Maar misschien gaat er een afschrikwekkende werking van uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Is Jordan Roy onze Eurovisie Songfestival inzending?

24 opzettelijke brandstichters gepakt in Australië