in

Teken de komende tijd zeer actief

teken actief

Het begint heerlijk weer te worden en het liefst willen we met zijn allen lekker naar buiten gaan. Dat gaat nu natuurlijk niet, maar misschien is dat maar beter ook. De teken vinden dit lenteweer namelijk ook heerlijk en zullen de komende dagen zeer actief zijn. Dat is wat de website van universiteit Wageningen ons vertelt.

Waarom worden ze actief

Net zoals mensen, worden de teken ook actief bij warm weer. Het zou de aankomende dagen moeten oplopen tot wel 20 graden. Dat is 5 graden meer dan we gewend zijn in deze periode van het jaar. De activiteit van de teken wordt nauwlettend in de gaten gehouden op tekenradar.nl.

Wanner worden ze normaal gesproken actief?

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de activiteit van teken het hoogst ligt tussen april en september. De werkelijke piek zien we normaal gesproken rond mei en juli. In die periode worden ook de meeste larven waargenomen.

Hoe kun je een teek herkennen?

Een teek is een kleine parasiet die vaak onopgemerkt zichzelf in de huid boort. Wanneer een teek zich in de huid geboord heeft zie je een kleine bobbel, dit is bij zowel mensen als dieren het geval. Sommige mensen kunnen het over het hoofd zien door te denken dat het een stuk wild vlees is. In eerste instantie doet een tekenbeet niet veel pijn, maar jeukt het vooral. Vaak heb je niet eens door dat je een tekenbeet hebt. Wanneer het pijn begint te doen, of je een van de andere symptomen begint te krijgen, is het tijd om de huisarts te bellen.

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0

Halsband zorgt voor scheldpartij bij blaffen hond

Tweeling geboren met de namen ‘Covid’ en ‘Corona’