in ,

Strengere drone regels vanaf 2021

Even een rondje vliegen met een drone? Dat wordt vanaf 2021 lastiger

nieuwe drone regels 2021

Er komen strengere drone regels vanaf 2021. Op dit moment is recreatief gebruik van drones nog voor iedereen weggelegd, maar vanaf 1 januari mogen drones die zwaarder zijn dan 250 gram niet meer bestuurd worden zonder vliegbewijs. Daarnaast zijn er nog een paar aanvullende regels die op dit moment ook al gelden voor professionele vliegers.

Drone regels 2020

Op dit moment mag een particuliere drone niet zwaarder zijn dan 25 kilogram inclusief lading. Tevens is het ook niet toegestaan om boven mensenmenigten of aaneengesloten bebouwing te vliegen. Ook het gebied rondom vliegvelden, industrie- en havengebieden en andere no-flyzones zijn natuurlijk uitgesloten. De drone moet altijd zichtbaar zijn voor de bestuurder en mag niet hoger dan 120 meter boven de grond of het water vliegen. Ook in het donker vliegen is niet toegestaan voor een recreatieve gebruiker, ook niet als er lichtjes op de drone zitten. Indien er een camera op de drone zit, dan mag deze gebruikt worden voor luchtopnamen voor privégebruik. Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de privacyrechten van anderen, dus als er iemand gefilmd of gefotografeerd is moet je deze persoon daar wel van op de hoogte stellen.

Bekijk ook:
Kans op sneeuw op oudejaarsdag

Nieuwe drone regels 2021

Vanaf 1 januari 2021 zullen de EU regels gelden voor drones. Deze zijn een heel stuk strenger dan de huidige regels waardoor veel mensen het waarschijnlijk voor gezien zullen houden. Het recreatieve gebruik van drones wordt dan ineens een stuk minder leuk. Wat houden de nieuwe drone regels van 2021 precies in?

  • Als een drone zwaarder is dan 250 gram of een camera heeft moet de eigenaar zich registreren bij de RDW.
  • Wanneer een drone zwaarder dan 250 gram is of een camera heeft is het verplicht om een vliegbewijs te halen.
  • Om drones van zwaarder dan 250 gram of met een camera te besturen moet je eerst een kennistest over de regels afleggen.
  • Drones van minder dan 250 gram en zonder camera mogen boven mensen en bebouwing vliegen mits de dronebezitter opgeleid is en over de juiste papieren beschikt.

Op 1 januari zal het ministerie een online campagne opstarten om dronebezitters duidelijk te maken wat de nieuwe regelgeving voor hen zal betekenen.

Bekijk ook:
Er komt een avondklok in Nederland; deze landen gingen ons voor

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dronerFF
dronerFF
2 maanden geleden

blijkt niet helemaal te kloppen, een VLIEGBEWIJS kennen we niet binnen de dronewetgeving, wel zijn er verschillende vliegcertificaten nodig binnen bepaalde subcategorieën als het gaat over drones boven 250 gram. tevens gelden er voor bepaalde subcategorieën overgangsperiodes tot juni 2022 comment image

Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

hoe werkt de 5 seconden regel

Hoe werkt de vijfsecondenregel nu echt?