in ,

Stoppen met roken? Beter dan gedacht!

Uit onderzoek van het Britse Wellcome Sanger Institute blijkt dat stoppen met roken meer loont dan verwacht. Het blijkt nu dat de longen van ex-rokers sneller en beter herstellen dan gedacht. Gedurende het onderzoek zijn de longen van rokers en ex-rokers met elkaar vergeleken.

Nooit te laat om te stoppen

Het onderzoek toont aan dat het nooit te laat is om te stoppen met roken. Je longen zullen er altijd wel weer een beetje van herstellen. En dat blijkt nu uit een officieel onderzoek, zonder modellen en berekeningen. De onderzoekers hebben in dit geval daadwerkelijk gecontroleerd. Minder goed nieuws is er echter voor de mensen met het de chronische ziekte longemfyseem. Deze ziekte kan, ook na het stoppen met roken, niet worden teruggedraaid.

Wil je ook stoppen met roken?

Wanneer je nadenkt over het stoppen met roken is het natuurlijk een goed idee om daadwerkelijk te stoppen. Daarnaast kun je er voor kiezen om dit te doen met behulp van de huisarts. Stoppen met roken wordt namelijk in 2020 vergoedt door de zorgverzekering. Wil jij ook gezondere longen? Kijk dan voor meer informatie op ikstopnu.nl.

Expert

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

TrendwatcherAuteurPoll ingezonden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Taakstraf voor belediging Koningin Maxima nog van deze tijd?

Vuurwerkverbod op knalvuurwerk en vuurpijlen