in

Schaarste beschermingsmiddelen in Nederland had wellicht voorkomen kunnen worden

We hebben te maken met een schaarste voor alle beschermingsmiddelen tegen corona. Mondkapjes, overalls, beademingsmachines, alles komen we tekort. Gelukkig wordt dit langzamerhand weer op peil gebracht, maar achteraf bleek deze schaarste helemaal niet nodig te zijn.

Opgekocht

Uit een reconstructie van de Volkskrant blijkt dat de Nederlandse overheid op 10 februari een vliegtuig vol mondkapjes, medische overalls en, misschien wel het belangrijkste, beademingsmachines naar Wuhan heeft gestuurd. Wat het precieze aantal is, is niet bekend. Een betrokken handelaar weet tegen de Volkskrant te vertellen dat hij zelf al ‘5 tot 6 miljoen mondkapjes, honderdduizend overalls en tien beademingsmachines’ heeft opgekocht. De handelaar heeft het niet alleen over Nederland, maar ook Duitsland en Turkije. Ook KLM zou drie containers met medische spullen geleverd hebben. Nog geen twee weken later, 28 februari, heeft het RIVM gewaarschuwd voor een wereldwijde schaarste.

Verklaring ministerie Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat deze handeling normaal is bij humanitaire vluchten. Ook volgens de Chinese ambassade is de samenwerking gewoon binnen het kader van de wet verlopen. Het ministerie laat weten dat zij beschermingsmiddelen gestuurd hebben uit solidariteit met de bevolking van Wuhan.

Bekijk ook:
Twee miljoen tweedehandsauto's verkocht tijdens coronapandemie
Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steeds meer 5G-masten opzettelijk verbrand

De psychische kant van corona