in

Reizen van en naar Italië vanaf 3 juni weer mogelijk

Italië versoepelt langzaam maar zeker de maatregelen

versoepeling maatregelen italie

Langzamerhand gaat de wereld weer open. Landen versoepelen langzaam maar zeker de coronamaatregelen. Italië, wat een hele tijd het epicentrum van Europa, gaat vanaf 3 juni reizen van en naar het buitenland weer toestaan. Ook mag er vanaf 3 juni door heel het land gereisd worden.

Nationale feestdag

De maatregelen die opgelegd zijn in Italië zouden tot na 2 juni duren. Op 2 juni is het daar een nationale feestdag, en de regering wilt voorkomen dat Italianen tijdens en in aanloop naar de feestdag in grote getallen op pad gaan. De lockdown in Italië is al vanaf 10 maart van kracht.

Versoepeling maatregelen Italië

De maatregelen in Italië worden langzaam versoepeld. Zo mogen de meeste winkels vanaf maandag weer open in Italië. Ook musea, bibliotheken en kerken zullen maandag open gaan onder bepaalde voorwaarden. Bezoek aan familie en sporten is sinds begin van deze maand al mogelijk. In totaal zijn er ruim 223.000 besmettingen gemeld in Italië, met meer dan 31.000 mensen die aan het virus zijn overleden. Afgelopen vrijdag kwamen er 242 sterfgevallen bij.

Bekijk ook:

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0
Roken corona

Verminderd roken de kans op corona?

PVC vloer

Is jouw vloer aan vernieuwing toe?