in

Rechtszaak om Rotterdams vuurwerkverbod

De brancheorganisatie voor de vuurwerkbranche vraagt zich af of dit juridisch gezien wel mag

rechtszaak vuurwerkverbod rotterdam

De brancheorganisatie voor de vuurwerkbranche spant samen met vijftien Rotterdamse winkeliers die vuurwerk verkopen een rechtszaak aan tegen de gemeente Rotterdam. Zij willen het afsteekverbod van tafel krijgen. De branche vraagt zich af of een totaalverbod juridisch wel mogelijk is.

Rechtszaak Rotterdams vuurwerkverbod

Op 23 april is het afsteken van vuurwerk door particulieren definitief verboden door de gemeente Rotterdam door het instemmen met een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening. De branche vraagt zich af of het juridisch gezien wel mogelijk is om dit verbod in stand te houden. Hierbij verwijzen zij naar de gemeente Amsterdam die dit verbod ook wou inzetten. Zij hebben dit toen niet gedaan omdat dit ‘juridisch risicovol’ zou zijn.

Vuurwerkverbod Rotterdam

Volgens de branche zou de gemeente Rotterdam alle bezwaren van de branche naast zich hebben gelegd. Door naar de rechter te stappen willen zij gauw duidelijkheid over wat er nu precies wel en niet mag. Het heeft lang geduurd voordat de branche stappen heeft ondernomen om naar de rechter te stappen, omdat zij vorige week pas te horen kregen van de gemeente dat het verbod inderdaad wordt doorgezet.

Bekijk ook:
Morgen beginnen de scholen weer digitaal

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vrouw schiet op inbrekers

De trend voor 2021: de slimme bril