in ,

PSV ontslaat trainer Mark van Bommel

Maandag om 8.45 uur werd Mark Van Bommel op het kantoor van Gerbrands op de hoogte gesteld van zijn ontslag. De ex-trainer stond al langere tijd onder vuur, maar ondanks de goede band met de spelersgroep hebben directeuren Gerbrands en De Jong de knoop doorgehakt. Van Bommel is niet langer trainer van PSV. 

De telkens herhalende serie van negatieve resultaten werd de basis voor het nemen van dit besluit, aldus de eredivisieclub uit Eindhoven. PSV in de laatste twaalf wedstrijden slechts twee keer gewonnen, en onlangs ging de club onderuit in de Kuip tegen Feyenoord (3-1). Van Bommel zat 75 duels op de bank van PSV. Hij won er 44 en verloor er 17.

Van Bommel is erg teleurgesteld in de beslissing. Ook voor de PSV-directeuren is het een ”zeer pijnlijke beslissing” geweest. ”We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt.” De nederlaag tegen Willem II en het gelijkspel tegen FC Emmen waren eerdere momenten die ervoor zorgden dat de directie zijn twijfels had over Van Bommel, maar omdat de band met de spelersgoed nog goed was werd de trainer pas na een serie van twaalf duels met slechts twee zeges weggestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ongelijkheid tussen man en vrouw in Nederland groeit

Begin de dag alsof je het expres doet