in

furiousfurious

Petitie tegen smartphonegebruik in de Kamer

Petitie tegen smartphonegebruik in de kamer

De smartphoneverslaving heeft duidelijk ook onze politici in zijn macht. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 38 procent van de Kamerleden tijdens debatten liever met hun smartphone bezig is dan naar zijn collega’s te luisteren. Tijdens sommige debatten ligt dat percentage zelfs op 90 procent.

Arib: ‘Er komt nog geen verbod’

Het constante smartphonegebruik ergert niet alleen de kiezer, maar ook Kamervoorzitter Khadija Arib. Zo attendeert ze regelmatig appende Kamerleden op hun telefoongebruik en nam zelfs al smartphones af. Een telefoonverbod vindt ze echter nog een brug te ver. Het hoort nu eenmaal bij de moderne tijd en is handig om op de hoogte te blijven over de lopende dossiers.

Oproep tot verandering

Onderzoeker Sidney Vollmer is het daar niet mee eens. Hij stelt dat politici een voorbeeldfunctie hebben en dat hun aandacht volledig hoort gericht te zijn op het Nederlandse volk. Hij wil niet dat er toegelaten wordt dat sociale media en games als Candy Crush die aandacht afleiden.

Daarom startte hij samen met Myndr en de Bildung Academie een petitie waarin ze strengere regels vragen voor het smartphonegebruik van Kamerleden tijdens vergaderingen en debatten.

Wil jij ook de volledige aandacht van de Kamerleden? Teken dan de petitie op https://www.fractievanaandacht.nl/

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0

Met deze pas reis je voor een prikkie heel Europa door

Elektrische fietsen in 2020