in ,

furiousfurious

Opnieuw schapen illegaal geslacht voor vlees in regio Deventer

Het lijkt wel alsof we terug gegaan zijn naar de oertijd. Er komen steeds meer mishandelingen en slachtingen voor de afgelopen weken. Voor de tweede keer in anderhalve week zijn er schapen op een illegale, professionele wijze afgeslacht. Toen schaapherder Marianne Gasperz bij haar schapen wou kijken, trof ze de ingewanden, kop en vachten aan van een schaap en lam. Eerder deze week gebeurde dit ook al bij twee rammen op een kinderboerderij in Olst.

Geslacht voor voedsel

Het feit dat het vacht, de ingewanden en een schaapskop zijn achtergebleven, maakt het voor de schaapsherder duidelijk dat dit puur om een paar tientjes vlees ging. De werkwijze is vergelijkbaar met de slachtingen die op de kinderboerderij gebeurt zijn. Wie de daders zijn is nog niet bekend, ze lopen dan ook nog vrij rond. Ook bij de rammen in Olst zou dit waarschijnlijk om vlees gegaan zijn. Het is nog nog niet duidelijk wat het motief van de daders hiervoor is.

Trieste gebeurtenis

Het geslachte schaap was niet de moeder van de geslachte lam. Er loopt nu dus een moeder rond die alsmaar zal blijven roepen voor haar lam. Eveneens als dat er nu lammetjes rondlopen die zullen blijven roepen voor hun moeder.
Voor Gaspersz rest er nu nog maar één vraag: wanneer doen ze het weer? De daders hebben gebruik gemaakt van de dekking van een kar met boomstammen die al in het weiland stond. De overblijfselen van de schapen lagen daar namelijk achter. Gaspersz vermoed dat de daders nooit gepakt zullen worden.

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0

Tuin trends van 2020

Mensen met schulden krijgen ademlucht tijdens coronacrisis