in

OMGOMG sadsad furiousfurious

Ongelijkheid tussen man en vrouw in Nederland groeit

Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen ouderwets? Dat blijkt van niet, uit de Global Gender Gap Index die onlangs verscheen. Deze ranglijst voor genderlijkheid liet zien dat ons land elf plekken is weggezakt en beland op positie 38. De ongelijkheid in Nederland neemt toe.

Er zijn 153 landen onderzocht, waaruit bleek dat er 101 landen flinke stappen hebben gezet om de positie van vrouwen te verbeteren. Opvallend is dat Nederland niet tot deze categorie behoort, terwijl ons land vorig jaar nog vijf plekken was gestegen op de lijst. Er zijn hier volgens Henk Volberda, wetenschappelijk directeur van onderzoeksinstituut Amsterdam Centre for Business Innovation, twee verklaringen voor. De eerste is dat ons land het op politiek gebied slechter is gaan doen, en de tweede dat er geen groei is geweest op het gebied van economische kansen.

Bijna drie kwart van de mannen in Nederland heeft een leidinggevende functie, tegenover een kwart van de vouwen. Ook is nog geen 30 procent van de bestuursleden en beursgenoteerde ondernemingen vrouw. Verder blijkt uit het bijbehorende Global Gender Report dat iets minder dan een derde van de Tweede Kamerzetels en iets meer dan een derde van de Nederlandse ministerposten worden bezet door een vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 bizarre huwelijken

PSV ontslaat trainer Mark van Bommel