nieren transport lamborghini
Sarayut Rattanamato/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Niertransport per Lamborghini: gemiddeld 230 km/u

Bij een donortransplantatie is het belangrijk dat het betreffende orgaan zo snel mogelijk aanwezig is. In Italië hebbe ze dan ook geen moment getwijfeld om hun Lamborghini Huracán te gebruiken. Een donornier moest van Rome naar Padua. Normaal gesproken duurt deze rit in de auto ongeveer 5 uur. Dankzij hoge snelheden van gemiddeld 230 km/u kon dit binnen twee uur geleverd worden.

Lamborghini politie Italië

In 2017 werden een aantal versleten patrouillewagens vervangen door de bliksemsnelle Lamborghini Huracáns. De wagens zijn uitgerust met onder meer een gekoelde kofferbak waardoor de wagens geschikt zijn om te gebruiken bij de spoedtransport van levensreddende donororganen. Natuurlijk worden de Lamborghini's niet alleen gebruikt voor spoedtransport. Ook voor surveillance op de snelwegen of bij arrestaties worden de wagens gebruikt.

Niertransport Lamborghini

Vorige week werd de Lamborghini dus gebruikt voor een spoedtransport van een donororgaan. Normaal gesproken duurt de rit van Rome naar Padua meer dan vijf uur, maar dankzij de hoge snelheden van de Lamborghini was het nu mogelijk in minder dan twee uur. Normaal gesproken wordt er voor een spoedtransport van een donororgaan een helikopter gebruikt. Waarom dat nu niet gebeurt is, is onduidelijk. Mogelijk was de levering dan nog sneller geweest.

Hoe snel moet een nier bij een patiënt zijn?

Het is vrijwel bij elk orgaan de regel dat een snelle levering altijd het beste is. Nu is het wel zo dat nieren tot 24 uur buiten het lichaam goed kunnen blijven. Er wordt tijdens de levering gebruik gemaakt van een machine die ‘beschermde' vloeistof afgeeft aan het orgaan. Een orgaan krijgt na uitname geen zuurstof meer waardoor de kwaliteit verslechtert. Daarom is het belangrijk dat een orgaan zo snel mogelijk geleverd wordt voordat deze onbruikbaar wordt.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Hoe werkt orgaantransport?

In dit geval is er dus gekozen om de nieren te transporteren met een Lamborghini. De keuze van een voertuig is afhankelijk van meerdere factoren. Zo kan er bijvoorbeeld een helikopter gebruikt worden als het op de weg te druk is, of als tijd een cruciale rol speelt. Soms kunnen organen vanuit het buitenland komen. In die gevallen wordt er gebruik gemaakt van een vliegtuig die hiervoor geschikt is.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.