in ,

Man verkoopt per ongeluk BMW voor één euro

De rechter heeft de zaak beoordeeld

man64/123rf.com

Het zal je maar gebeuren: denk je doodleuk jouw BMW op eBay te zetten, wordt hij verkocht voor één simpele euro. Een Duitse gebruiker heeft dit per ongeluk meegemaakt.

BMW verkocht voor één euro

De BMW van de Duitser had een waarde van 12.000 euro, maar hij maakte een cruciale fout tijdens het maken van de advertentie. Bij het schrijven van de advertentie heeft de Duitser gezegd dat mensen konden bieden vanaf één euro. Bij het instellen van de prijs vulde hij echter niet ‘bieden vanaf’ één euro in, maar ‘verkoopprijs’. De BMW van 12.000 euro kon dus feitelijk gekocht worden voor een euro.

Naar de rechter

Een koopjesjager kwam de advertentie tegen en dacht even doodleuk een BMW te scoren voor een euro. Door op ‘nu kopen te drukken’ meende hij dat de overeenkomst bindend was. Natuurlijk kwam de eigenaar al gauw achter zijn fout en was hij het hier niet mee eens. Hij spande dan ook een rechtszaak aan tegen de koper.

Bekijk ook:
Moderna vaccin goedgekeurd voor gebruik in EU

Oordeel rechter

Een rechtbank in Frankfurt oordeelde dat de koper geen recht had op de auto, maar daar was hij het natuurlijk niet mee eens. Daarom besloot hij het hogerop te zoeken. Wederom heeft ook de hogere rechtbank besloten dat de overeenkomst niet bindend was. De verkoper heeft zichzelf in de rechtbank kunnen redden omdat er in de advertentie stond ‘biedingen zijn welkom’. Volgens de rechter laat dit duidelijk zien dat de verkoper biedingen verwachtte en niet van plan was om de auto voor een euro te verkopen. De koper had dus geen recht op de BMW, en zelfs geen schadevergoeding.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wordt Turkije een woestijn?

5 tips om muggenbeten te voorkomen