in ,

sadsad furiousfurious

Kangoeroe vraagt mensen om water na bosbranden in Australië

De impact van de bosbranden in Australië wordt met de dag zichtbaarder. Inmiddels is er een gebied, zo groot als heel Nederland, opgegaan in vlammen. Levensgevaarlijk zijn de branden, en zeker niet alleen voor mensen. Veel dieren komen te overlijden door de bosbranden. Inmiddels hebben, naar schatting, al 500 miljoen dieren de bosbranden niet overleefd. Weten ze te ontsnappen aan de vuurzee, dan komen ze daar ook niet zonder kleerscheuren van af.  En toch ontstaat er juist dan ineens iets menselijks.

Hulp zoeken

Een kangoeroe in New South Wales vraagt een jongen om hulp. Het arme dier is gedeeltelijk verbrand en heeft tal van brandwonden over zijn hele lichaam. De jongen aan wie de kangoeroe hulp vraagt twijfelt geen moment. Hij gooit een gieter water over de kangoeroe heen. Zo kan de kangoeroe even een beetje afkoelen. Daarnaast zet de jongen ook een drinkbak neer, zodat hij zijn dorst kan lessen. Dieren die ontsnappen uit de vuurzee en mensen om hulp vragen, zo mooi kan de natuur ook zijn.

Kangaroo Island

Deze kangoeroe komt er waarschijnlijk goed van af. Maar eerder deze week overleden tal van zijn soortgenoten op Kangaroo Island. Dit eiland is vlak onder Australië gelegen. De brand op het eiland was zo heftig dat het voor een groot gedeelte als verloren moet worden beschouwen. Hoe groot de schade is, is op dit moment nog onbekend. Wel wordt er verwacht dat er gigantisch veel dode dieren worden aangetroffen.

Overal veel dode dieren

Wie nu gaat wandelen in het gebied waar eerder de bosbranden hebben plaats gevonden stuit regelmatig op dode dieren. Zo ook deze kangoeroe. Deze kangoeroe probeerde te ontsnappen uit de branden in de regio van Adelaide Hills maar kwam vast te zitten in een omheining.

De onderstaande Instagram-post kan als schokkend worden ervaren. Onder deze post is geen tekst meer.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze voormalige Disney sterren verdienen geld in de pornoindustrie

Meerderheid Tweede Kamer is voor verbod riskant vuurwerk