in

AngryAngry

Inbrekers nauwelijks gepakt

Politie haalt al jaren eigen doelstelling niet

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat de politie al jaren haar eigen doelstellingen niet haalt. 2019 is echter niet het eerste jaar dat dit gebeurt. De afgelopen vier jaar werd gemiddeld minder dan 10% van alle inbraken in Nederland opgehelderd. Dit waar 10% wel de doelstelling is.

Lage prioriteit

Waar inbraken een hoge impact hebben op ons leven, blijkt wel dat er een lage prioriteit is om dit soort zaken op te lossen. Prioritering is één van de bureaucratische besluiten die genomen wordt binnen de Nederlandse politie. Natuurlijk is het logisch dat grote zaken, zoals mogelijke terreur, drugs- en wapenhandel je prioriteit krijgen. Maar toch zou er ook een systematisch onderzoek meoten zijn naar woninginbraak.

30 gemeenten losten helemaal niets op

De politie wist het zelfs zover te schoppen dat ze in 30 gemeenten, met ruim 2000 inbraken, helemaal niets wist op te helderen. Er werden in deze dertig gemeenten, nul verdachten aangehouden. Iets wat best knap is met ruim tweeduizend inbraken in deze gemeenten. Natuurlijk kunnen we niet verwachten dat alles opgehelderd wordt, maar helemaal niets ophelderen in vier jaar tijd is ook niet bepaald wenselijk.

Bekijk ook:
Nieuw seizoen Chateau Meiland dit voorjaar op televisie
Expert

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

TrendwatcherAuteurPoll ingezonden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Asielopvang steeds meer onder druk

Oud Maya-paleis ontdekt in Mexico