in

Illegaal feest Frankrijk bezocht door 2500 mensen

Het lukte de politie niet om het feest stop te zetten

Illegaal feest Frankrijk

Tijdens nieuwjaarsnacht in Frankrijk is niet alles helemaal vlekkeloos gegaan. In de Franse regio Bretagne bleek er een illegaal feest gaande te zijn waar maar liefst 2500 mensen aanwezig waren. Toen de politie het feest probeerde te stoppen liep het uit de hand. Feestgangers gooiden met stenen en flessen en staken een politiewagen in brand. Drie agenten zijn gewond geraakt.

Illegaal feest Frankrijk

Het was behoorlijk druk in de plaats Lieuron in de regio Bretagne. De lokale politie probeerden het feest te stoppen maar werden begroet met felle vijandigheid van de vele feestgangers. Agenten werden bekogeld met stenen en flessen en er werd een politiewagen in brand gestoken. Drie agenten zijn gewond geraakt tijdens de poging. Het was uiteindelijk niet mogelijk voor de agenten om het feest stil te leggen waardoor er vanochtend nog steeds mensen aan het feesten waren. Het leek als het ware wel op een Project-X feest: mensen waren vanuit heel Frankrijk en zelfs het buitenland afgereisd voor het feest. Aanklagers hebben een onderzoek ingesteld naar het illegale feest in Frankrijk.

Bekijk ook:
Top 10 meest gedownloade mobiele games in 2020

Meerdere illegale feesten

Ook in Marseilles was het letterlijk feest. Daar legden agenten een feest met 300 feestgangers stil. Meer dan 150 personen eindigde het jaar met een officiële waarschuwing, en de drie vermoedelijke organisatoren mochten mee naar het bureau. Ook hier ging het niet zonder slag en stoot en keerden de feestgangers zich tegen de politie. In heel Frankrijk waren er 132.000 politieagenten aan het werk tijdens de jaarwisseling. Grote bijeenkomsten zijn in Frankrijk verboden als onderdeel van de coronamaatregelen. Tevens mag er ook niemand meer zonder geldige reden buiten zijn vanaf 20:00 uur. Er wordt gevreesd dat er een nieuwe besmettingsuitbraak zal plaatsvinden door de illegale feesten van afgelopen nacht.

Vuurwerkverbod Nederland

Nederland zou dit jaar een vuurwerkverbod hebben om de jaarwisseling rustiger te laten verlopen voor handhavers en zorgpersoneel. Van dat vuurwerkverbod hebben we weinig gemerkt, maar de zorg zegt wel dat het opvallend rustig was vergeleken met de vorige jaren. Er zijn veel filmpjes op social media verschenen van politiewagens die gewoon langsrijden terwijl er vuurwerk afgestoken wordt. Hierover heeft de politie zelf gezegd dat het handhaven van het vuurwerkverbod niet de hoogste prioriteit had. Geweldsincidenten hadden voorrang.

Bekijk ook:
Porno video opgenomen in de Efteling

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Grote Eindjaars 2020 PubQuiz

dronken man verandert naam in celine dion

Dronken man verandert naam in Celine Dion