in ,

Google test zoekfunctie TikTok en Instagram video’s

Het is nog niet bekend of de functie live zal gaan

google zoekfunctie tiktok
ymgerman/123rf.com

Google test op dit moment een zoekfunctie voor TikTok en Instagram video’s binnen de Google app. Op die manier hoopt het platform meer gebruikers te kunnen behouden. De test wordt op dit moment uitgevoerd met een beperkt aantal gebruikers, en het staat nog niet vast dat de functie ook daadwerkelijk live zal gaan.

Google zoekfunctie TikTok en Instagram video’s

De TikTok en Instagram video’s zijn te zien in een sectie die ‘short video’s’ genoemd wordt. Wanneer je op een video van TikTok of Instagram klikt wordt je naar de webversie van de apps gebracht in plaats van de apps, zelfs als je de apps al op je mobiel hebt staan. Op die manier blijven de gebruikers toch nog binnen Google en hoeven zij niet naar een ander platform. Google is al jaren bezig met het indexeren van video content van bijvoorbeeld Twitter. Het is nog niet bekend of Google een officiële relatie heeft tot Facebook/Instagram of TikTok.

Bekijk ook:
Deze Instagram dieren hebben meer volgers dan jij!

Tangi en YouTube

We kunnen al jaren video’s op Google vinden van YouTube. Filmpjes van YouTube zijn nu ook te zien in de short video’s afdeling. Tangi is tevens Googles eigen videoproject. YouTube is de laatste tijd ook aan het experimenteren met korte videoformats zoals TikTok en Instagram op dit moment al aanbieden. Google wilt vooralsnog geen commentaar geven over de nieuwe zoekfunctie.

Wanneer gaat de functie live?

Omdat Google nog niets wil loslaten over deze functie, kunnen we er nog niet al te veel over zeggen. We weten dat er een beperkt aantal gebruikers zijn die de functie op dit moment testen, en dat er mensen zijn die via een omweg deze functie al kunnen bekijken. De functie zit nog in een heel vroeg stadium waardoor nog niet met zekerheid gezegd kan worden of deze functie het überhaupt wel tot een release zal redden. Naarmate de test vordert zullen steeds meer mensen de functie kunnen gaan gebruiken. De tool zou een handig middel zijn om populaire video’s van TikTok en Instagram direct te zoeken in plaats van door de app te moeten scrollen.

Bekijk ook:
Kinderserie over man met 's werelds langste piemel zorgt voor ophef

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
staatsloterij winnaar gezocht

Staatsloterij winnaar gezocht voor prijs van 100.000 euro

10 Goede voornemens voor 2021