in

Eerste uitnodigingen vaccinatie de deur uit

Zorgmedewerkers kunnen vanaf vandaag een uitnodiging krijgen

eerste uitnodigingen vaccinatie

Vandaag kunnen duizenden medewerkers in verpleeghuizen een uitnodiging ontvangen om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren tegen het coronavirus. Uiterlijk vandaag zal er meer bekend worden over de kortst mogelijke termijn waarop gestart kan worden met vaccineren van medewerkers uit de acute zorg.

Eerste uitnodigingen vaccinatie

Tot nu toe is 8 januari de eerst mogelijke datum waarop gevaccineerd kan worden. Dit zal in eerste instantie gebeuren in Houten, Veghel en Rotterdam. Op 11 januari zullen Amsterdam, Drenthe en Haaglanden ook volgen. Alle andere GGD-regio’s zullen 15 januari volgen. Het is niet zo dat er een datum al vaststaat voor mensen die zich laten vaccineren. Deze afspraak moeten zij zelf telefonisch maken. Er is een enorm callcentrum opgestart die om 08:00 vanochtend open ging. Deze is opgezet door de GGD GHOR Nederland, de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio.

Afspraak maken corona vaccin

In het callcentrum werken 2000 medewerkers die tussen 08:00 uur en 20:00 uur zeven dagen per week aan de slag gaan om afspraken in te plannen. Deze medewerkers weten waar ze mee bezig zijn. Alle medewerkers in het callcentrum zijn namelijk doorstromers vanuit het testcallcentrum. Tijdens het gesprek zullen zij bepalen of een persoon wel of niet gevaccineerd mag worden in verband met de contra-indicaties van het vaccin. Er zijn nog een klein aantal medewerkers die hier niet op getraind zijn, maar die zullen de komende dagen getraind worden en dus ook niet de telefoon opnemen voordat zij de training afgerond hebben.

Bekijk ook:
Joe Biden is blij dat Trump niet naar inhuldiging komt

Vaccinatiestrategie

Op dit moment zijn er genoeg vaccins om 225.000 zorgmedewerkers twee keer te prikken. Er zijn zo’n 350 tot 400 prikkers in dienst om de vaccinatie te geven. In eerste instantie zal het zorgpersoneel in verpleegtehuizen ingeënt worden, en daarna volgen de ouderen die in die tehuizen wonen. Ook de zorgmedewerkers in de acute zorg zullen zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Het gaat dan vooral om verpleegkundigen en artsen die op de intensive care, spoedeisende hulp, ambulance of corona-afdeling werken. Daarnaast is het ook de bedoeling dat huisartsen dezelfde prioriteit zullen krijgen.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Week 53 Nieuwsquiz

Zelf gelnagellak aanbrengen? Zo doe je dat!