in ,

Dolfijn Zafar dood aangespoeld op strand Wijk aan Zee

De doodsoorzaak wordt nog onderzocht

Dolfijn zafar dood

Begin deze maand was er een bijzondere gebeurtenis in Amsterdam. Er was een dolfijn in de haven van Amsterdam terechtgekomen. De dolfijn zwom drie dagen lang naast een vrachtschip die vanuit Frankrijk kwam. Vanuit de haven van Amsterdam is de dolfijn weer buiten de sluizen geloodst. Helaas is Zafar aangespoeld op het strand van Wijk aan Zee.

Zafar de dolfijn

Waarom de dolfijn precies helemaal naar de haven van Amsterdam is mee gezwommen, is niet duidelijk. Dolfijnen zwemmen wel vaker hele stukken mee met boten. De dolfijn moest gauw weer naar zee gebracht worden, omdat hij anders huidproblemen kon krijgen van brak water. Ook was het nog maar de vraag of er genoeg vis voor de dolfijn beschikbaar was in de Amsterdamse haven. Zafar werd buiten de sluizen geloodst en zwom daarna nog in de buurt van de haven van IJmuiden. Ongeveer een week geleden is het dier weer terug de open zee in gegaan.

Zafar dood aangespoeld

De dolfijn is dus maar kort geleden overleden. Het is onduidelijk hoe Zafar precies aan zijn einde is gekomen. Het is wel opvallend dat zijn staartblad mist. De Universiteit Utrecht doet onderzoek naar de doodsoorzaak van de dolfijn.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

bijwerkingen de pill

Huisartsen letten meer op psychologische bijwerkingen van de pil

Vliegen zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn als voorheen