in ,

Darter Gary Anderson woest op critici

De analisten kregen de wind van voren van Gary Anderson

gary anderson woest

Maandagavond moest Gary Anderson tegen Suljovic spelen. Hoewel hij de wedstrijd gewonnen had, ging dit niet zonder slag of stoot. Hij ergerde zich vooral aan het trage tempo van de Oostenrijker. The Flying Scotsman had dan ook het een en ander te zeggen over de wedstrijd, maar ook de critici waren niet veilig voor de woede van Anderson.

Gary Anderson woest

Het begon allemaal op de maandagavond in Ally Pally toen Anderson tegen Suljovic moest spelen. Volgens Anderson zou Suljovic expres heel traag hebben gegooid en deed hij er zelfs 10 seconden langer over dan normaal gesproken. Tegenover de camera’s van Sky Sports liet hij dan ook weten dat hij er helemaal klaar mee was.

“Als het zo verder gaat, ben ik klaar met de sport. Dan ga ik wel golfen of iets dergelijks en wens ik iedereen hier veel plezier met alles. Dit wil ik niet nog een keer meemaken” – Gary Anderson

The Flying Scotsman was er helemaal klaar mee en dreigde zelfs om met de sport te stoppen. Naast het trage speeltempo zou Suljovic ook ‘bewust’ het verkeerde tafeltje ingenomen hebben.

Bekijk ook:
Top 10 populairste sporten in Nederland

Anderson woest op critici

Ook de analisten van Sky Sports kregen de wind van voren van The Flying Scotsman. Er was weinig bijval van analisten Wayne Mardle, Mark Webster en Rod Harrington. Vooral Mardle vond het een bijzonder zwak excuus van Anderson, en dat viel bij de darter nogal verkeerd. Volgens Anderson zou Wayne nu op televisie en tegen jonge kinderen gezegd hebben dat het prima is om een speler te vertragen om hem van zijn stuk te brengen. Hij noemt Wayne dan ook een idioot voor zijn uitspraken.

Ook de andere analisten zijn niet veilig van zijn woede. Zij hebben allemaal een carrière gehad waarbij Anderson hen ook woedend heeft zien worden nadat iemand een mentaal spelletje met hun probeerde te spelen. Als zij in Anderson zijn schoenen hadden gestaan, hadden zij volgens Anderson nog veel erger gereageerd. Hij vertelt dan ook dat de analisten eerst eens goed moeten nadenken voordat zij wat zeggen.

Gary Anderson blijft spelen

Ondanks het feit dat hij eerder zei te willen stoppen, wilt hij nu blijven spelen. Dit met name dankzij de uitspraken van één van de analisten. De boodschap was vooral op Harrington gericht, die tevens ook directeur bij de PDC is.

“Wellicht was ik er klaar mee geweest als hij niets had gezegd. Nu ga ik door, voor een hele lange tijd. Ik dacht dat ik nog één of twee jaar te gaan had, maar dat worden er meer. Als het kan, ga ik door tot mijn negentigste, gewoon om ervoor te zorgen dat zijn mond wordt gesnoerd.” – Gary Anderson

The Flying Scotsman neemt het morgen in de kwartfinales op tegen onze eigen Dirk van Duijvenbode.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
premier league zonder publiek

Premier League duels opnieuw zonder publiek

Poll: Geef 2020 een cijfer