in

Boerenprotesten gaan door

De boerenprotesten tegen de nieuwe beleidsregels op het gebied van het stikstofbesluit gaan nog even door. De eerste boeren vertrokken dinsdag aan het einde van de middag al richting Den Haag en De Bilt om wederom te protesteren. De Friese boeren willen er op deze manier voor zorgen dat er niet al teveel files ontstaan op de snelwegen in de randstad.

De boeren vertrekken naar Den Haag om te protesteren bij de Nederlandse overheid. Minister Grapperhaus heeft al aangegeven dat de protesten wat hem betreft doorgang kunnen vinden, maar dat er niet geprotesteerd zal worden in de buurt van het Binnenhof. Hij heeft om deze reden de hulp ingeroepen van het Nederlandse leger. Zij zullen de politie en handhaving helpen om de protesten in goede orde te laten verlopen. Zo worden er onder andere grote en zware vrachtwagens geplaatst op strategische punten waardoor trekkers niet in de buurt van het Binnenhof kunnen komen.

De boeren die naar De Bilt vertrekken zullen gaan protesteren bij het RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is de partij die de metingen doet op het gebied van stikstof en het onderzoek heeft geleidt. Gemeente De Bilt verwacht ruim vijftienhonderd trekkers en nog meer boze boeren die zullen gaan protesteren bij het RIVM.

Bekijk ook:
Botsing tussen trein en landbouwkar - Machinist overleden, twee passagiers gewond

Rijkswaterstaat en ANWB raden af om de wegen rondom Utrecht te gebruiken tijdens de ochtendspits. Door wegwerkzaamheden is het extra druk op de wegen, maar met de komst van de duizenden boeren en trekkers is er een grote kans dat we wederom een enorm drukke ochtendspits zullen krijgen.

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0

Floor Jansen & Henk Poort – Phantom Of The Opera

Vleesvervangers of gewoon weglaten?