in ,

Among Us nu beschikbaar voor Nintendo Switch

Among Us is voor 5 euro te koop in de Nintendo eShop

Ben je nog op zoek naar een last-minute cadeautje voor de kerst? Het meest populaire spel van 2020, Among Us, is nu ook beschikbaar op de Nintendo Switch. De Switch-versie was een kleine verrassing tijdens een presentatie over nieuwe indiegames.

Among Us Nintendo Switch

Het spel kost slechts 5 euro maar zal voor uren spelplezier zorgen. Je kunt samen met andere Switch-bezitters spelen, maar kunt ook cross-platform spelen. Spelers op de computer, mobiel en Switch kunnen dus gewoon samen spelen. Origineel kwam het spel in 2018 op de markt voor computers en smartphones, maar toen was het nog niet zo’n grote hit. Pas sinds dit jaar is het spel helemaal opgeblazen dankzij Twitch streamers. Daarnaast is het spel Among Us dit jaar ook uitgeroepen tot beste multiplayertitel bij The Game Awards.

Wat is Among Us?

Het doel van het spel is om de saboteur te ontmaskeren, of juist als saboteur te overwinnen. Volgens het verhaallijn moeten spelers een kapot ruimteschip repareren, maar niet alles is wat het lijkt. Een van de spelers wordt benoemd tot saboteur. Hij of zij moet stiekem de andere mensen zien uit te schakelen. Dit kan de saboteur doen door ze om te leggen wanneer er niemand in de buurt is, of mensen naar een bepaalde locatie te lokken door een alarm af te laten gaan. Het spel doet veel denken aan Weervolven van Wakkerdam of Wie is de Mol. Ook Town of Salem komt in de buurt.

Bekijk ook:
Deze elektrische auto hoeft nooit opgeladen te worden

Corona-spel

De spelformule bleek perfect te werken tijdens de coronapandemie, toen het spel zijn hoogtepunt bereikte. Omdat vrienden niet meer kunnen afspreken om samen te komen gaan zij veel vaker op zoek naar een leuke game die zij met zijn allen kunnen spelen en die voor iedereen interessant is. Andere games hebben de populariteit van Among Us ook in de gaten gehad. Zo heeft Fortnite bijvoorbeeld een tijdelijke modus aan het spel toegevoegd die behoorlijk veel op Among Us lijkt.

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
homos mogen geen kinderen adopteren

Homostellen en ongehuwden mogen geen kinderen adopteren in Hongarije

snapchat danslessen

Snapchat gaat dansles geven