in

CoolCool NiceNice

Wanddecoratie trends 2021: dit zijn de nieuwe muurdecoratie trends

Geef de kale muren in je huis een make-over

Ben jij die kale muren in huis zat? Een pronkstuk aan de muur is een eenvoudige manier om een ruimte in een handomdraai een nieuwe look te geven. Denk aan wandkleden en posters, maar ook aan behang en akoestische panelen. Wat we aan de wand hangen in 2021? Wij hebben de wanddecoratie trends voor 2021 voor je op een rij gezet!

Wanddecoratie trend 1: behangcirkels

Organische vormen in het interieur zijn al een tijdje trendy. In 2021 zet deze trend zich voort in een nieuw materiaalsoort, namelijk behangcirkels. Je kunt een behangcirkel drukken met een eigen ontwerp of kant-en-klare muurcirkels bestellen. Prints die je veel ziet op muurcirkels zijn jungleprints, realistische natuurfoto’s en vintage bloemenprints. Voor een speels effect kun je de muurcirkel van één kleur voorzien en de organische vorm doorbreken. Bijvoorbeeld met fotolijstjes of een plank met leuke woonaccessoires erop.

Wanddecoratie trend 2: akoestische wanddecoratie

Akoestische wanddecoratie is niet alleen mooi, maar ook praktisch. De wandpanelen zorgen er namelijk voor dat de akoestiek in een ruimte beter wordt. Daarnaast kun je de panelen van een eigen ontwerp laten voorzien, waardoor je ze helemaal naar de ruimte kunt vormen. Dit is ideaal als je een eigen kantoor of winkel hebt. Ook als je in een huis woont waar veel ‘harde’ materialen gebruikt worden (denk aan veel raampartijen en vloeren van beton) kunnen akoestische panelen hulp bieden!

Wanddecoratie trend 3: duurzame wanddecoratie

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker gevonden, zo ook in ons interieur! Daarom maakt duurzame muurdecoratie een opmars in 2021. Een van de trends is om vintage woonaccessoires te (her)gebruiken als muurdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan rotan onderborden of mandjes aan de muur. Daarnaast is duurzame wanddecoratie van duurzame materialen trendy, zoals wandkleden van 100% katoen of textielposters van gerecycled polyester. Waar je ook naar zoekt, er is altijd wel een variant met duurzame grondstoffen te vinden! Naast wanddecoratie van duurzame en gerecyclede materalen, kun je ook kijken naar de levensduur van materiaal.

Wanddecoratie trend 4: textielposters

Een textielposter is, zoals de naam al doet vermoeden, een poster gemaakt van textiel. Printen op textiel zorgt voor een prachtig resultaat met diepe en intense kleuren. De poster wordt opgehangen tussen twee beukenhouten stokken. Het geheel hang je met een lederlook touwtje op aan de muur. Prints die je in 2021 veel terug ziet komen op textielposters zijn inspirerende quotes, line-art van gezichten en jungle prints.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nationale loterij Zuid-Afrika kent bizarre trekkingsuitslag

Google jaaroverzicht: dit googelden we in 2020