in

Tuinmeubelen in de winter? Natuurlijk!

De winter staat voor de deur en dat betekent vaak koud en nat weer. Niet echt weer om lekker in de tuin te gaan zitten behalve als je een heater hebt en droog kan zitten. Toch kan je in de winter meer genieten van je tuin. Kleed de tuin mooi aan met wintervaste planten, mooie potten en hang sfeervolle verlichting op. Zo creëer je een sfeervolle omgeving die jou de winter door helpt.

Om zelf een mooie en sfeervolle wintertuin te maken hebben we hier vier tips voor je!

  1. Hou het groen

In de zomer geniet van je kleurrijke bloemen- en planten, maar in de winter komen de kale takken naar voren. Kies daarom voor wintergroene planten, zodat je kleur blijft houden in de tuin.

  1. Zorg voor warmte

Met een vuurkorf of heater laat jij je niet afschrikken door lage buitentemperaturen. Het kan zelfs zeer knus en romantisch zijn. Samen bij de heater onder een deken of met vrienden gezellig om het vuur. Hoor ik daar een winterbarbecue?

  1. Help dieren de winter door

Voor veel buitendieren is het in de winter moeilijker om eten te vinden. Hang een aantal vetbollen op en help de vogels. Daarnaast creëert het ook meer sfeer in de tuin met volgens die aan en af vliegen.

  1. Zorg voor decoratie
Bekijk ook:
De belangrijkste kenmerken van een goede bank

Decoratie geeft de tuin nog meer sfeer. Verlichting en gekleurde potten zorgen voor variatie tussen het groen en kale takken.

Tips om tuinmeubelen in de winter mooi te houden

Niet alle tuinmeubelen zijn gemaakt voor de winter. Kijk uit met holle buizen van een frame. Temperatuurswisselingen zorgen voor condens. Als het vervolgens gaat vriezen dan zet het water uit en kunnen er scheuren ontstaan.

Tuinmeubelen met kunststof vlechtdraden zijn in de winter ook meer gevoelig. Bij lage temperaturen kan het kunststof verharden en zelf knappen. Zet dit type tuinmeubelen liever op een droge vorstvrije plek.

En als laatste pas op met vocht in kussens. Vocht in het kussenschuim kan gaan schimmelen en dit kan onaangename geuren veroorzaken. Sla kussens daarom altijd binnenshuis op.

Waar kan ik tuinmeubelen kopen?

Ben je op zoek naar hoge kwaliteit tuinmeubelen? Bij Almeerplant kan je tuinmeubelen in Noord-Holland en tuinmeubelen in Almere kopen. Woon je daar niet in de buurt dan kan je ook via de webshop leuke artikelen voor de tuin kopen. Zo kom jij de koude wintermaanden wel door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Netflix kijken

Nieuw op Netflix in December

3 bizarre huwelijken