in

NiceNice

Een gallery wall maken in 4 stappen!

Wil jij jouw interieur net even dat extra’s geven? Vul je (lege) muur op een stijlvolle manier met verschillende prints, kunstwerken en foto’s en creëer je eigen gallery wall. Op Verno.com vind je de mooiste lijsten om jouw gallery wall compleet te maken. Lees snel verder voor de 4 stappen om een perfect gedecoreerde fotowand te creëren.

Stap 1. De plaats

Populaire plekken voor een gallery wall zijn voornamelijk boven het bed of boven de bank. Het is fantastisch als je een grote lege muur hebt, je kan hier namelijk los gaan met het creëren van jouw droom muurdecoratie. Heb je niet zoveel plek in huis? Een collage muur bij de hal of de trap kan ook een sfeervolle toevoeging zijn!

Stap 2. Prints, foto’s & kunstwerken

Een muur vol met kunstwerken of een muur vol met prints is heel leuk, maar door verschillende soorten kunstvormen te combineren creëer je pas écht een speels effect. Kies ook bewust voor de formaten van je items. Houd je van strak en moeten alle items dezelfde grootte hebben? Of vind je het juist gaaf om af te wisselen met de afmetingen? Vergeet niet, jouw gallery wall hoeft niet per sé in één keer perfect te zijn. Je kunt er altijd voor kiezen om de muurdecoratie langzaam uit te breiden met nog meer items. 

Stap 3. Kleuren en lijsten

Mooie lijsten kunnen niet ontbreken bij een gallery wall. Met een lijst kan je de muurdecoratie helemaal naar jouw stijl maken. Houd je erg van mixen and matchen? Dan past het combineren van verschillende lijsten echt binnen jouw interieur. Vind je dit te opvallend? Kies dan voor dezelfde lijst voor alle items. 

Kleur is ook een belangrijk element van de gallery wall. Kies je voor lijsten met een houttint, zwarte lijsten of houd je van opvallend en ga je voor goud of zilver? Breng jouw muur helemaal tot leven door de best passende kleur voor de lijsten te kiezen. 

Bij een collage wand is niks te gek. Je kan zelfs verschillende stijlen en kleuren lijsten combineren. Vind hier de perfecte lijsten voor jouw gallery wall.

Stap 4. Aan de muur

Het kan lastig zijn om je voor te stellen wat het eindresultaat gaat zijn van jouw gallery wall. Je wilt natuurlijk niet zomaar spijkers in de muur slaan en er later achterkomen dat het resultaat niet is zoals je had verwacht. Kom niet voor verrassingen te staan en volg de volgende tips:

  • Uittekenen: Teken je gallery wall op een papiertje uit om te zien hoe de muurdecoratie het mooiste uitkomt. Je kan hierbij goed bepalen wat de beste volgorde en het beste formaat is van de lijsten.
  • Neerleggen: Voor een realistisch beeld kan je de lijsten in de door jou bedachte volgorde op de grond leggen. Als je vervolgens op een hoge stoel of tafel gaat staan kan je het resultaat mooi van boven bekijken. Check hierbij of de kleurcombinatie goed is, of de afstand van de lijsten goed is en of het geheel natuurlijk goed bij elkaar past. Je kan op deze manier alles op een makkelijke manier aanpassen. 
  • Opplakken: Test als laatste stap ook nog je gallery wall aan de muur. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld tape of kranten. Breng tape of kranten aan op de muur in de formaten van de door jouw gekozen lijsten. Beoordeel op deze manier waar de lijsten precies moeten hangen.

Ben je zeker van de items, de lijsten, de kleuren en de formaten die jouw gallery wall moeten vullen? Dan ben je klaar om de lijsten op te hangen. Je kan gaan genieten van jouw fantastische muurdecoratie!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spotify jaaroverzicht 2020: de muziektrends van dit jaar

horeca 17 januari open

Horeca is het nu echt zat: deuren gaan op 17 januari open