Misschien heb je het al eerder voorbij horen komen, maar een (goede) en leuke trend is nu de 30 dagen minimalist challenge. Het is een spel wat is bedacht door The Minimalists, Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus. Het houdt eigenlijk kort gezegd in dat je met minder spullen door het leven gaat. In onze maatschappij is het zo vanzelfsprekend om elke week weer dat extra rondje door een kledingzaak te lopen, dat je kledingkast opgegeven moment uitpuilt. Door deze challenge aan te gaan leer je hoe het voelt om minder spullen te hebben waardoor je je kunt focussen op belangrijkere dingen. Hoe het spel werkt, lees je hieronder!
Hoe werkt het
Je kunt het beste het spel starten op de eerste van de maand. De bedoeling is dat je elke dag het aantal spullen opruimt van die maand. Zo gooi je op dag 1 één product weg en op dag 2 twee dingen. Zo gaat dit door tot en met 30/31 dagen. In totaal moet je maar liefst gedag zeggen tegen 465 spullen. Je zult wel denken “Zoveel spullen heb ik toch helemaal niet in huis?” Trek dan maar eerst je rommellade open want daar zitten vaak 4 scharen in en doosjes met troep. Dit heb je natuurlijk helemaal niet nodig en zo kun je je langzaam aan de challenge inluiden en zo een goede selectie van je spullen maken.
Spullen weggooien?
Het is niet nodig om al deze 465 spullen weg te gooien. Vaak kunnen product makkelijk nog een rondje mee als je ze naar de kringloop brengt en daarom kun je per dag een selectie maken met welke spullen definitief weg kunnen en welke spullen naar vrienden en/of kringloop toekunnen. Zorg er alleen wel voor dat je niet op de dag 29 je spullen weg gaat gooien, want anders zit je al die dagen tegen je eigen zooi aan te kijken. Dat is natuurlijk niet helemaal fijn voor je gemoedstoestand!
Voordelen
Ze zeggen ook wel “een opgeruimd hoofd begint bij een opgeruimd huis” en dat is natuurlijk helemaal waar. Bij dit spel kom je langzaam tot het besef dat je al deze spullen niet “echt” nodig had, want vaak liggen die paar oude schoenen in de kast tot het moment daar is dat je ze (niet) een keer aan gaat doen. Door deze challenge kom je tot het besef dat je met minder bezit ook kunt leven, waardoor je minder snel het gevoel krijgt om erdoor overweldigd te gaan voelen.
Plaats een reactie