Zo zijn horoscopen ontstaan 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo zijn horoscopen ontstaan

Vind je het heerlijk om de krant of een magazine te lezen? De kans dat je in een krant of een magazine horoscopen aantreft, is vrij groot. Steeds meer mensen richten zich namelijk op de horoscopen, waardoor het steeds gebruikelijker is om dit in bijvoorbeeld een krant of magazine te plaatsen.

Een terechte vraag is wel waar horoscopen nou precies vandaan komen. Wat we zeker weten, is dat de term horoscoop afkomstig is van de Griekse term ‘horoskopos’. Als we deze term vrij vertalen, komen we uit op ‘kijken naar de uren’. Een vergelijkbare term, horoskopi, betekent ‘schrijver van het uur.

Sterrenbeelden – Oude China

Het eerste volk dat zich serieus met sterrenbeelden bezighield, was het volk in het Oude China. Men keek in het Oude China onder meer naar zonnevlekken; de zonnevlekken werden gezien als tekens van goede of slechte tijden.

Men is gaandeweg een eigen ‘systeem’ gaan ontwikkelen. Een systeem waarbij de sterrenbeelden gekoppeld werden aan de horoscoop van een persoon. Dit weten onderzoekers zeker door enkele opgravingen. Zo werd een oud bord in Kroatië ontdekt waarop tekens van de sterrenbeelden stonden. Per teken werd vervolgens bepaald wat de horoscoop van een persoon is.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Uiteindelijk is dit de voorloper van bijvoorbeeld de daghoroscoop, zoals we deze tegenwoordig kennen. Experts vermoeden dat men bij de bepaling van de horoscoop ook keek naar de stand van de maan en de zon. Al met al kan geconstateerd worden dat de wereld van horoscopen onwijs oud is. En dat deze wereld door de jaren heen flink doorontwikkeld is.

Wat heb je precies aan een horoscoop?

Een volgende terechte vraag is wat de mensheid aan een horoscoop heeft. Waarom was men in het Oude China zo nadrukkelijk bezig met sterrenbeelden en horoscopen? Dit heeft vooral te maken met het succes van een horoscoop.

Een horoscoop voorspelt nooit je toekomst volledig goed, maar toch klopt een horoscoop bijna altijd. Volgens experts is dit te danken aan het ‘Forrer-effect’. Dit effect verwijst naar een onderzoek uit de jaren 40 van de vorige eeuw. De heer Forrer schreef tien zinnen uit een astrologieboek achter elkaar en gaf deze aan meerdere studenten. Alle studenten hadden het idee zich te herkennen in dit stukje tekst. Opvallend, aangezien het stukje tekst bij elke student exact hetzelfde was.

Bekijk ook:
Zo voorkom jij een winterdip

Je hersenen zijn hier van grote invloed op. Als je een bepaalde term leest, maken je hersenen hier direct een bepaalde associatie bij. De termen die je in een horoscoop leest, worden door je hersenen direct met bepaalde zaken geassocieerd. Je hebt hierdoor het gevoel dat de horoscoop persoonlijk is en volledig bij je leven past. In werkelijkheid is dit uiteraard anders, maar het menselijk brein heeft nu eenmaal een wondere werking.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.