in

Wat is jouw irritatie in de trein?

Dagelijks vervoert NS zo’n 1.1 miljoen verschillende mensen met allemaal eigen behoefte, normen, waarden en gewoontes. Er bloeien serieuze relaties op in de trein, maar ook ontstaat er regelmatig een opstootje tussen reizigers of het NS personeel. Dit kan gaan om de kleinste dingen, zoals een vieze eet-lucht, een voet op de bank of hard telefoneren. Waar erger jij je nou kapot aan in de trein? Hieronder 4 voorbeelden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer te bedenken!

Hard bellen in de trein

Het zal je vast al eens zijn overkomen, maar sommige reizigers vinden het geen probleem om andere mee te laten genieten van hun telefoongesprek. Zo ontstaan de meest gênante en irritantste situaties, waarbij menig reiziger hoopt dat de bellende reiziger er bijna uit moet.

In veel gevallen ben je geneigd om het telefoongesprek te onderbreken, maar doe je dit uiteindelijk net niet. Een wandeling naar een andere coupé lijkt vaak de enige en makkelijkste oplossing. Wat is jouw ervaring hiermee?

Treinreizigers die snotteren en niezen

Zeker in de herfst en winter is dit een veel voorkomend probleem in de trein. Mensen die continu hun neus ophalen en zonder handen voor de mond niezen. Tijdens een griepepidemie lijkt het af en toe wel een orkest, waarbij de menselijke weerstand tot het uiterste wordt getest en het een wonder is als je niet besmet uit de trein komt.

Bekijk ook:
Waarom noemen we asperges het witte goud?

Even een tip voor de snotterende treinreiziger: Ophalen blijkt vaak toch effectiever en gezonder voor het lichaam. Je zuigt hiermee namelijk het snot uit de holtes en kanalen, waarmee je de kans op ontstekingen verminderd. Bij het snuiten van de neus loop je juist het risico dat je het snot geïnfecteerd met virussen in de kanalen spuit met ontsteking als gevolg. Toch de neus snuiten? Doe dit dan niet te hard!

Dagjes mensen (met korting)

Je reist dagelijks met de trein naar je werk, school of studie en hebt eigenlijk geen energie voor externe prikkels. Toch zit er altijd een koppel of groepje in de trein die vandaag vrij hebben en er lekker op uit trekken. De ergste gevallen reizen zelfs met een goedkoop treinkaartje en zijn daardoor in een extra positieve bui.

Met veel gelach, maximale energie en luidruchtige gesprekken vervolgen zij hun reis. Het liefst wil je er bij het eerst volgende station uitstappen, maar dan kom je niet op tijd. Jouw dag begint hierdoor moeizamer dan ooit en de reis duurt twee keer zo lang.

Heerlijk eten in de trein

Zeker aan het eind van de dag kan dit een grote irritatie vormen. Je hebt de hele dag gewerkt en in welk treinstel je ook gaat zitten, er is altijd iemand die een heerlijk 2 gangen diner heeft meegenomen in de trein. Jij daarentegen kan nog niet eten, want thuis wordt het eten al klaar gemaakt. Je zal daarom de hele reis nog moeten meegenieten van de lekkerste vette geuren, terwijl je weet dat er thuis iets veel minder lekkers en gezonders wordt geserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bedrijfsfeest op een beachclub

Een beachclub is het perfecte decor voor een bedrijfsfeest

Vrouwvriendelijkheid en vrijheid