in

Pleisters in verschillende huidskleuren nu te koop in Engeland

Pleisters in huidskleur

Tesco, één van de grootste supermarkten in Engeland, heeft vanaf nu pleisters in verschillende huidskleuren toegevoegd aan haar assortiment. Het doel, diversiteit van de samenleving beter weerspiegelen.

 Tesco Tesco hoopt andere supermarkten te inspireren met hun nieuwe pleisterlijn.

Reactie op emotionele tweet

De pleisters zijn verkrijgbaar in een lichte, medium en donkere huidskleur. De supermarktketen wilt met dit product de diversiteit van de samenleving beter weerspiegelen..

Volgens Tesco zijn de pleisters ontwikkeld nadat een van de medewerkers een emotionele tweet van Dominique Apollon – vicepresident bij ‘Race Forward’, retweette. Hierin kwam het emotionele moment naar voren dat Dominique voor het eerst van zijn leven een pleister opplakte in zijn eigen huidskleur.

De tweet ging vorig jaar viral en bracht een hele reeks reacties op gang vanwege het gebrek aan pleisters in verschillende huidskleuren. Ook diverse Amerikaanse celebreties mengde zich in de kwestie en lichtte het gebrek aan gekleurde pleister toe.

Nog niet in Nederlandse supermarkten

Tesco wilde het sleeptouw nemen in Engeland en verkoopt vanaf nu pleisters in drie verschillende huidskleuren. “Als een van de grootste supermarkten in Engeland begrijpen we dat onze producten de diversiteit van onze klanten en collega’s moeten vertegenwoordigen”, aldus Nicola Robinson, hoofd van beauty en wellness bij Tesco.

In de schappen van de Nederlandse supermarkten zijn de pleisters nog niet te vinden. Wel kan je ze hier bestellen >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Komt er echt een mobiele Crash Bandicoot game?

Deze reuzenvulkaan kan dit jaar nog uitbarsten