Nederlanders vertrekken uit ‘te vol’ land 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlanders vertrekken uit ‘te vol’ land

Vooralsnog veroorzaken ze nog geen files, maar iedere dag vertrekken er 400 Nederlanders die over de grens een nieuw bestaan willen opbouwen. Voorlopig zal dat nog wel doorgaan, want ongeveer 500.000 landgenoten hebben het stellige voornemen om ons land voorgoed te verlaten. Ieder heeft uiteraard zijn eigen redenen om te vertrekken.

Zo zijn er vele boeren die hun toekomst niet meer in Nederland zien. Deze groep klaagt over de Groene Khmer, de autoriteiten die op basis van milieumaatregelen het ‘boeren’ in ons land onmogelijk maken. Wellicht dat we binnenkort het programma ‘Boer zoekt nieuw vaderland’ kunnen verwachten als nieuwe favoriet. Maar de meeste emigranten zoeken iets dat ze in ons land niet meer denken te kunnen vinden: rust en ruimte.

Een toename van het aantal mensen dat Nederland de rug toekeert, hangt vaak ook samen met bijzondere omstandigheden. Zo was de vluchtelingencrisis van een paar jaar geleden aanleiding voor een grote uitstroom. De woningnood die ons land momenteel in de greep houdt, lijkt de aanleiding voor de huidige uittocht.

Bekijk ook:
Met deze 6 slimme trucs ruik je de hele dag lekker

Waar zijn Nederlanders welkom?

Vanwege de EU zijn Nederlanders uiteraard welkom in een zeer groot deel van Europa zonder dat er eisen worden gesteld. Een groot deel van de huidige emigranten gaat dan ook niet verder dan Duitsland als ze nog een groot deel van hun werkzaam leven voor zich hebben. Voor gepensioneerden die willen vertrekken is een warm land in het zuiden van Europa vaak favoriet. Vooral Frankrijk, Portugal en Spanje doen het goed.

Er zijn ook landen die zeer actief Nederlanders werven die op zoek zijn naar rust en ruimte. De Scandinavische landen kennen ook het probleem van vergrijzing, maar zijn in tegenstelling tot Nederland zeer dun bevolkt. Als jij een beroep hebt dat gevraagd is in een van deze noordelijke landen ben je meer dan welkom. Als jij wat te bieden hebt, kan je erop rekenen dat er binnen een half jaar een woning, baan en school voor de kinderen beschikbaar is.

Ook in een aantal meer exotische landen zoals Australië, Nieuw Zeeland en Canada zijn goed opgeleide Nederlanders nog altijd gevraagd. Hier zijn ook vaak gemeenschappen waar Nederlanders die al eerder zijn geëmigreerd nieuwkomers hartelijk welkom heten en de weg kunnen wijzen.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Nederlanders vertrekken uit ‘te vol’ land 13

De Meilandjes komen terug en niet zij alleen

De bekendste emigranten uit Nederland komen na een verblijf in hun nieuwe vaderland van minder dan twee jaar terug naar ons land. Frankrijk heeft hen toch niet kunnen bieden wat ze zochten. Ze zijn daarmee beslist niet de enige. Van de Nederlanders die emigreren komt circa de helft binnen 5 jaar weer terug naar ons land. Soms is dit een keuze die al gemaakt is bij het vertrek, maar voor het overgrote deel is het een kwestie van heimwee. Het gras bij de buren is beslist niet altijd echt groener en soms is de bestemming veel minder idyllisch dan men had verwacht. De belangrijkste reden om terug te komen is echter het feit dat men familie, vrienden en kennissen mist. De wereld is beslist kleiner geworden, maar als emigrant lijkt dat soms niet het geval.

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.