Goedkope boodschappen
Saved Read later
Deel dit bericht

Goedkoop boodschappen doen: Dit zijn de beste tips

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 8% van de Nederlandse bevolking leeft onder de armoedegrens. Met de enorme inflatie van de afgelopen maanden, lijken de financiële problemen zich op te stapelen. En deze prijsverhogingen zitten niet alleen aan de kant van de benzinepomp. Zo zijn de simpelste producten uit de supermarkt plotsklaps een grote uitgave geworden.

Ook huishoudens die niet bekend zijn met financiële problemen, geven aan het zuiniger aan te willen doen. In eerste instantie kun je aanzienlijk veel besparen op de boodschappen. Wil jij goedkoop boodschappen doen? Dit zijn enkele tips.

Tip 1: Verkies huismerken boven A-merken

Wist je dat A-merken niet veel verschillen van huismerken? Ja, in prijs misschien. Maar over het algemeen is het niets meer dan een merkje dat eraan hangt. Bewust kiezen voor een huismerk betekent nog steeds toegang tot luxe producten. Maar, je betaalt minder. Zelfs de lekkerste pindakaas kun je prima vervangen door een huismerk. Desnoods houd je jezelf voor de gek door de etiketten te verwisselen.

Nu hoeft een enkel A-merk in de boodschappenkar niet uit te maken. Maar een hele kar vol? Je schrikt je een ongeluk bij de kassa. Door slechts kleine veranderingen toe te passen, kun je dus goedkoop boodschappen doen.

PS: Je kunt qua huismerken onderscheid maken tussen B-merken en C-merken. Zo kun je de prijs nóg lager houden.

Tip 2: Maak een boodschappenlijstje

Wie doet het niet? Je loopt langs de schappen en je ziet van alles wat je eigenlijk niet nodig hebt. ‘Ach, dat pakje koekjes kan er nog wel bij.' Het lijkt in eerste instantie onschuldig, maar onder aan de streep schiet je hier niets mee op. Sterker nog, het kassabonnetje wordt langer dan de bedoeling was. Tijd voor verandering.

Bekijk ook:
Waarom een co-sleeper perfect is voor jou als nieuwe ouder

Een boodschappenlijstje ouderwets? Welnee. Tegenwoordig zijn er genoeg boodschappen apps beschikbaar om deze in elkaar te flansen. Je kruist simpelweg de producten aan die je nodig hebt, om vervolgens doelgericht goedkoop boodschappen te doen. Dit geeft eveneens overzicht in de algehele financiën. Dat is geen overbodige luxe.

Tip 3: Loop de kortingsbak niet zomaar voorbij

Kortingsbakken staan er natuurlijk niet voor niks en het zijn inmiddels veel geziene gasten binnen de supermarkt. De bakken bevatten veelal producten die dicht aan de houdbaarheidsdatum zitten, en worden zodoende voor een lagere prijs verkocht. Dit is met name een preventiemiddel tegen verspilling.

Bijkomend voordeel: hier zitten de lekkerste producten tussen. Van vleesproducten tot groenten. En dat voor een lagere prijs. De kortingen lopen op tot maar liefst 50%. Voortaan loop je deze niet zomaar meer voorbij. En zit er niets bij? Volgende keer beter!

Tip 4: Check folders

Huis aan huis folders belanden veelal bij het oud papier. Zelfs zonder bekeken te worden. Wat ons betreft, is dat een gemiste kans. Deze blaadjes staan namelijk vol met aankomende aanbiedingen en kortingen.

Van ‘1 + 1 gratis’ tot ‘2 halen = 1 betalen’. De welbekende folders zijn ware goudmijnen, als je zo goedkoop mogelijk boodschappen wilt doen. Van drogisterij- tot supermarktartikelen. Houdt er rekening mee dat je kiest voor aanbiedingen die je daadwerkelijk nodig hebt. Want ook dit aspect zit vol valkuilen en impulsaankopen.

Tip 5: Maak een planning

In de categorie ‘boodschappenlijstjes’ is het bedenken van maaltijden geen gemakkelijke opgave. Door een uitgebreide planning te maken, weet je precies wat je de komende dagen gaat eten en wat je daarvoor nodig hebt. Bovendien scheelt dit aanzienlijk in de frequentie van ritjes naar de supermarkt.

Bekijk ook:
Zo voorkom jij een winterdip

Als je de weekplanning qua maaltijden helder hebt, moet eens in de week boodschappen doen voldoende zijn. Dit voorkomt eveneens, dat je in de verleiding komt voor producten kopen die afwijken van het boodschappenlijstje.

Tip 6: Wat heb je nog in huis?

De cijfers van voedselverspilling in Nederland zijn wereldschokkend. Zonder pardon verdwijnt er meer dan 30 kilogram in de vuilnisbak. Dit is per jaar, per persoon. Naast dat het milieu hier de gevolgen van ondervindt, is deze verspilling alles behalve bevorderlijk voor onze portemonnee. En dat terwijl we zelf de sleutel tot succes zijn.

Door bewuster om te gaan met restjes en voorraden, kun je je boodschappen goedkoper doen. Vries restjes wat vaker in. Of bereid een maaltijd met wat er nog in huis ligt. Bovendien draag je je steentje bij aan verduurzaming en de kwaliteit van het milieu.

Tip 7: Durf te wisselen

Eens in de zoveel tijd kan een verandering zeer verfrissend zijn. Zeker wat betreft boodschappen doen en de prijs laaghouden. Veel supermarkten liggen niet op dezelfde lijn, als het gaat om aanbiedingen. Deze wisselen wekelijks.

Door eens een andere winkel te bezoeken, kun je zomaar profiteren van andere aanbiedingen. Op wekelijkse basis kun je hier aanzienlijk veel voordeel uithalen. Wederom spelen de foldertjes een rol. Bezoek de supermarkt op basis van de huidige aanbiedingen die lopen. Op deze manier kun je je winkelmandje goedkoper vullen.

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.