Uiteraard is Sinterklaas nog in het land en kijkt iedereen verlangend uit naar de cadeautjes die daarbij wellicht zullen horen. Maar hoe zit het met het kerstpakket? Ben jij degene die daarvoor verantwoordelijk is in het bedrijf? Dan wordt het de hoogste tijd om voor deze bijzondere kerst iets te gaan regelen.
Alles lijkt anders in 2020 en omdat zo weinig mensen nog met regelmaat op hun werkplaats komen, zal de traditie om een kerstpakket mee te geven op de laatste werkdag voor de kerstvakantie ook moeten worden aangepast. Gelukkig weten de leveranciers van kerstpakketten dat er dit jaar van hen een extra inspanning wordt verwacht. Ook hier komen we er samen vast wel uit.
Wist je dat kerstpakketten al eeuwen bestaan?
Het kerstpakket is al vele eeuwen oud al werd het destijds nog niet zo genoemd. Het was de tijd dat boerenarbeiders nog inwonend waren bij hun werkgever. Vakantiedagen waren een zeldzaamheid en een bezoek aan familie eigenlijk alleen mogelijk op bijzondere dagen. Kerst was een uitzondering en dan werd familiebezoek toegestaan. Als alles naar verwachting was gegaan gedurende het jaar kregen de werknemers als extraatje voor het harde werk een mand mee, gevuld met lekkernijen vooral afkomstig van de boerderij uiteraard.
In een tijd waar luxe alleen voorbehouden was aan de rijken was zo’n cadeau zeer welkom met de feestdagen. Het duurde niet lang of deze vorm van beloning werd ook uitgereikt aan fabrieksarbeiders en overige personeelsleden. Het is ook de reden waarom de basis van veel kerstpakketten ook vandaag de dag nog bestaat uit lekker eten en drinken. En hoewel luxe minder onbekend is in onze consumptiemaatschappij, is de vreugde van het uitpakken van een kerstpakket nog steeds overal bekend.
Het duurste kerstpakket
Stel: je wilt dit jaar eens flink uitpakken als werkgever en je hoeft niet op een pond of euro te kijken. Dan is het Harrods Decadence kerstpakket wellicht een leuke optie. Harrods ken je vast wel, dat is het warenhuis in Londen waar je alles kan kopen als je maar over voldoende geld beschikt.
Harrods Decadence kent een mooi rond prijsje van £ 20.000. Omdat het Britse Pond de laatste tijd nogal in waarde is gezakt komt dit overeen met € 22.500. Wellicht vraag jij je nu af wat er voor die prijs in het pakket zit. Dat zal je niet tegenvallen. Om te beginnen kan je bijna een wijnkelder beginnen, want er zitten 24 flessen wijn (of andere alcoholische dranken) in. Uiteraard zijn dit geen flessen die je bij de supermarkt kan kopen. Ook de 7 zoetwaren (met name chocolade) zijn vooral bedoeld voor de echte kenner. Verder nog 8 soorten vlees, vis en gevogelte, twee hele kazen en de kaviaar is ook niet vergeten: twee blikjes van een betere soort.
Trends in kerstpakketten
Kerstpakketten in ons land zijn in het algemeen wat meer bescheiden dan het bovengenoemde exemplaar. Daar staat tegenover dat de keuze enorm is. Een specialist in kerstpakketten heeft al vaak meer dan 1.000 verschillende opties. Het is dan ook logisch dat ook voor dit soort geschenken er trends zijn te onderkennen.
Eten blijft uiteraard populair, ook in 2020. Als trend geldt op het gebied van bereiden voor de komende kerst: slow cooking. Een pakket rond dat thema is beslist een voltreffer. Omdat kerst ook de tijd is om even stil te staan bij duurzaamheid zijn er ook dit jaar weer kerstpakketten die inspelen op dat thema. Op die manier kan de ontvanger genieten van allerlei lekkernijen terwijl hij of zij zeker weet dat de producent in een exotisch land een faire prijs heeft gekregen en het mes zo aan 2 kanten snijdt. Wist je overigens dat vaak ook bij de aankoop van een kerstpakket een goed doel wordt ondersteund. Dat geeft toch ook een feestelijk en goed gevoel.
Plaats een reactie