in ,

LOLLOL

10 Goede voornemens voor 2021

Heb jij goede voornemens?

Een populaire traditie met oud & nieuw is natuurlijk het maken van goede voornemens. Of we ons eraan houden is twijfelachtig op z’n minst, maar het kan nooit kwaad als je 2021 begint met grote ambities. Ben jij nog opzoek naar goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wij hebben 10 goede voornemens voor je op een rijtje gezet!

1. Meer tijd door brengen met familie en vrienden

Tijd is kostbaar en veel van ons zouden het niet zo erg vinden als een dag uit meer dan 24 bestond. Helaas kunnen we dat niet veranderen, maar je kan wel kiezen waar je je tijd aan besteedt. In 2021 is het daarom geen gek idee om wat meer tijd door te brengen met familie en vrienden, want laten we eerlijk zijn; dat is toch een van de belangrijkste dingen in het leven?

Bekijk ook:
10 leuke dingen om te doen met je gezin

2. Gezonder gaan eten

Gezond eten is natuurlijk ook geen slecht idee. En dit is vaak een van de meest populaire goede voornemens. Je hoeft niet radicaal alleen maar gezond te eten in 2021 en alle snacks uit je leven te verbannen. Iets meer groente en fruit en iets minder snacks en vlees, en je bent al een heel eind op weg! En natuurlijk is stoppen met roken helemaal top voor je gezondheid.

Bekijk ook:
Wat is een echt gezond ontbijt?

3. Meer gaan bewegen & fit worden

Meer gaan bewegen is ook een goed voornemen die je veel voorbij ziet komen. Hiervoor kan je natuurlijk naar de sportschool gaan, als de lockdown weer voorbij is, maar je kan ook al meer bewegen door elke dag een (kleine) wandeling of een fietstochtje te maken. Denk maar zo: alle kleine beetjes helpen.

Bekijk ook:
5 apps voor het volhouden van jouw goede voornemens

4. Meer sparen

In 2020 werd wel duidelijk dat het helemaal geen slecht idee is om wat geld achter de rug te houden. Geld over aan het einde van de maand? Vergeet je spaarvarken niet! Dan heb je in de toekomst een buffertje om op terug te vallen.

Bekijk ook:
Goedkoper leven, hoe doe je dat?

5. Minder tijd besteden op de telefoon

Onze telefoons kunnen steeds meer en daardoor besteden we ook steeds meer tijd aan onze telefoon. Maar, is dit nou de beste manier om onze tijd te besteden? Misschien is het geen slecht idee om in 2021 iets vaker je telefoon weg te leggen.

Bekijk ook:
Verslaafd aan je smartphone? Met deze tips kick je af

6. Meer reizen & leuke plekken ontdekken

In 2020 hebben we weinig kunnen reizen, en in de eerste maanden van 2021 zal dit ook niet anders zijn. Hopelijk kunnen we straks weer volop reizen en weer leuke nieuwe plekken ontdekken. En onthoud: ook Nederland heeft veel te bieden!

Bekijk ook:
Goede voornemens? Zo hou je ze vol!

7. Meer slapen & rust voor jezelf nemen

Als je uitgerust bent, kan je de wereld veel makkelijker aan. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt en voldoende relax momentjes voor jezelf pakt. Een uitgerust mens telt voor twee!

Bekijk ook:
Wat voor slaper ben jij?

8. Meer lezen

Veel mensen gaan hun lichaam trainen in 2021, maar vergeet je hersenen niet. Boeken zijn “food” voor je hersenen, en lezen is ook nog eens heel leuk! Voor de ambitieuze lezers onder ons: probeer eens één boek per week te lezen.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest gelezen boeken ter wereld

9. Minder drinken

Met alcohol beleef je natuurlijk gezellige avonden, maar ook met wat minder drank kan het nog heel gezellig zijn. Net wat minder drinken per week/maand of op de dag zelf kan al een groot verschil hebben op je gezondheid. En dan heb je ook minder (erge) katers, en dat is helemaal mooi meegenomen.

Bekijk ook:
Wanneer ben je alcoholist?

10. Een nieuwe hobby

Gebruik het nieuwe jaar voor een nieuwe hobby! Er is vast wel iets wat je altijd al hebt willen doen, maar nog nooit hebt geprobeerd. Laat 2021 het jaar zijn waarop je iets nieuws probeert, en als het niet leuk is, kan je altijd weer een andere (nieuwe) hobby uitzoeken!

Bekijk ook:
De 7 vreemdste hobby's ter wereld

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
google zoekfunctie tiktok

Google test zoekfunctie TikTok en Instagram video’s

premier league zonder publiek

Premier League duels opnieuw zonder publiek